Prima pagină » Culinar » Ciulama de ciuperci cu pui. Rețeta bunicii pentru o mâncare delicioasă

Ciulama de ciuperci cu pui. Rețeta bunicii pentru o mâncare delicioasă

18 ian. 2023, 12:30,
BZI.ro, în Culinar

Dacă vrem să pregătim pentru cei dragi un adevărat deliciu, ideală este gustoasa ciulama de ciuperci cu pui. Acest preparat culinar este ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, la final ne vom încânta papilele gustative cu o mâncare aromată și rafinată. Pentru ciulamaua de ciuperci cu pui avem nevoie de ingrediente alese cu grijă, de răbdare și de un plus de imaginație, însă rezultatul va fi pe măsura așteptărilor. Iată rețeta bunicii pentru o mâncare delicioasă.

Ciulama de ciuperci cu pui

Atunci când vrem să îi surprindem pe cei dragi cu o mâncare savuroasă, ideală este o ciulama de ciuperci cu pui. Acest preparat este ușor, hrănitor, gustos și sănătos. Pentru a oferi delicioasei ciulama un plus de savoare este bine să adăugăm câteva verdețuri proaspete, iar succesul culinar va fi garantat.

Ciulamaua de ciuperci cu pui este ideală la mesele de sărbătoare, dar și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu o mâncare aromată, rafinată și savuroasă. Mâncărurile cu pui sunt ușoare și recomandate și celor care vor să aibă un stil de viață sănătos și echilibrat. De asemenea, preparatele culinare cu ciuperci sunt irezistibile și pe placul multora dintre noi. Dacă facem o ciulama de ciuperci cu pui, vom reuși să obținem la final un adevărat spectacol gastronomic adorat de cei dragi.

Pe lângă acest deliciu, putem face și niște ciuperci la cuptor cu cașcaval. Acestea au o savoare aparte și sunt ideale la mesele festive alături de alte bucate alese. Nelipsite sunt și plăcintele cu carne de pui, pufoase, fragede și gustoase. Ciulamaua de ciuperci cu pui îi va cuceri cu siguranță pe musafiri și le va aminti de rețetele de odinioară ale bunicii.

Rețeta tradițională cu care vei obține o mâncare delicioasă

Pentru delicioasa ciulama de ciuperci cu pui vom avea nevoie de 500 g de piept de pui, 500 g de pulpe de pui dezosate, 250 g de ciuperci champignon, 250 g de ciuperci champignon brune, 1 ceapă, 50 ml de ulei, 100 g de unt, 250 ml de lapte, 2 linguri de făină, sare și piper, 1 vârf de cuțit de nucșoară, 5 căței de usturoi, 1 legătură de mărar, 2 foi de dafin și 3 frunze de busuioc.

Mai întâi vom pregăti carnea pentru delicioasa ciulama. Se spală, se porționează și se condimentează cu sare și piper. După aceea se curăță ceapa și se toacă mărunt. La fel vom proceda și cu usturoiul. Ulterior se spală ciupercile, se curăță și se toacă în bucăți potrivite. Se spală frunzele de busuioc și se lasă la scurs.

Într-o tigaie cu puțin ulei încins se pune la rumenit carnea, iar când este gata se pune carnea în altă oală, iar în locul ei se adaugă ceapa și se lasă la călit până capătă o culoare ușor maronie. Tot acum se pune un cubuleț de unt împreună cu usturoiul tocat. După ce toate ingredientele se amestecă și aromele se întrepătrund se pun ciupercile și se amestecă timp de 2 minute la foc mediu, apoi se pune capacul peste tigaie și se lasă ciupercile să se înmoaie la foc mic.

Când ciupercile sunt bine pătrunse și au lăsat puțină zeamă în tigaie se adaugă carnea de pui. Se mai lasă la foc timp de 10 minute. Între timp se pune restul de unt într-un vas și se amestecă împreună cu făina, apoi se adaugă laptele fierbinte. Se condimentează sosul cu nucșoară, sare și piper apoi se toarnă peste ciupercile și carnea din tigaie. Se amestecă ușor apoi se mai lasă ciulamaua la foc mic timp de 3 minute. Se mai pune sare și piper după gust, iar la final se pune mărarul tocat împreună cu 2 frunze de busuioc, foile de dafin și 3 căței de usturoi răzuiți. Cu siguranță vom obține o ciulama gustoasă, aromată și pe placul tuturor celor de la masă. Acest deliciu poate fi servit împreună cu o mămăliguță caldă.

Delicioasa ciulama de ciuperci cu pui este ușor de făcut, are o aromă aparte, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, vom obține un preparat culinar irezistibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *