Prima pagină » Local » Ciudatul caz al lui „Șoric”: arestat preventiv la mai bine de un an de la o crimă! Anchetatorii au efectuat teste ADN pentru a da de urma lui!
Ciudatul caz al lui

Ciudatul caz al lui „Șoric”: arestat preventiv la mai bine de un an de la o crimă! Anchetatorii au efectuat teste ADN pentru a da de urma lui!

29 nov. 2019, 04:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un ieșean aproape de vârsta de pensionare a fost băgat în arest. Acesta este acuzat că, în urmă cu peste un an, și-ar fi ucis un prieten de pahar. Ancheta a durat mai mult timp, din cauza faptului că suspectul a dispărut la scurt timp de la producerea incidentului, dar și din cauza unei expertize ADN efectuate în dosar

Caz bizar, în instanțele ieșene! Un individ a fost dus după gratii la peste un an de la producerea unei tragedii. Astfel, în urmă cu două zile, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au propus arestarea preventivă a lui Gheorghe Dima, zis „Șoric”.

„Instanța admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași, dispune arestarea preventivă a inculpatului Dima Gheorghe, zis „Șoric”, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de omor, pe o durată de 30 de zile. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului”, au menționat magistrații din cadrul Tribunalului Iași.

De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, ea putând fi contestată.

O ceartă la băutură

Anchetatorii au precizat că au propus arestarea lui „Șoric” după un grav incident care a avut loc în 2018, în comuna Moșna.

„Pe data de 22 octombrie 2018, Gheorghe Dima a mers în locuința victimei, T.D. Pe fondul consumului de băuturi alcoolice, între cei doi a avut loc un conflict spontan. În acel moment, Gheorghe Dima a lovit victima cu pumnii și cu un băț, după care a fugit din locuința respectivă”, a declarat ieri Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

În urma incidentului, autoritățile au fost anunțate printr-un telefon la numărul unic pentru situații de urgență 112. La fața locului s-au deplasat echipaje medicale și de Poliție. Totuși, medicii nu au mai putut face nimic pentru salvarea victimei.

„Pacientul a suferit un politraumatism, respectiv multiple fracturi costale, fractură de stern etc. De asemenea, leziunile traumatice s-au suprapus pe o afecțiune de care suferea bărbatul”, au precizat medicii.

La scurt timp, oamenii legii au pornit în căutarea suspectului în vârstă de 63 de ani, însă acesta părea că intrase în „gaură de șarpe”. El a fost de negăsit vreme de luni bune, iar, la durata cercetărilor, a contribuit și o expertiză efectuată în cauză.

„Ancheta a avut o durată îndelungată din cauza faptului că suspectul a dispărut după incident. Totodată, în dosar a fost efectuată o expertiză ADN, care, de asemenea, a fost una mai de lungă durată”, a adăugat Mihaela Apostol.

Potrivit anchetatorilor, la audieri, suspectul a negat comiterea faptei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *