Prima pagină » National » Ciucă spune că Marcel Ciolacu face un joc politic de imagine când îi propune să fie premier
Ciucă spune că Marcel Ciolacu face un joc politic de imagine când îi propune să fie premier

Ciucă spune că Marcel Ciolacu face un joc politic de imagine când îi propune să fie premier

02 oct. 2024, 22:00,
Redacția BZI în National

Nicolae Ciucă spune că nu vrea să revină pe funcția de premier, deși ieri premierul Marcel Ciolacu a declarat că l-ar nominaliza premier.

Șeful PNL spune că nu vrea să ocupe funcții pe care le-a mai ocupat și spune că în prezent nu mai are discuții cu liderul PSD Marcel Ciolacu, fiindcă acesta și-a încălcat cuvântul dat de mai multe ori.

Ciucă spune că Marcel Ciolacu face un joc politic de imagine când îi propune să fie premier

Nicolae Ciucă susține că el nu este un om conflictual, însă Marcel Ciolacu a depășit o limită a înțelegerilor.

„Se alintă. Știți bine că nu sunt un om conflictual. Discut cu toată lumea, dar în momentul în care se depășește o limită a înțelegerilor nu numai politice este bine să se ia o pauză operativă. O exclud total și la fel de onest cum i-am spus și domnului Ciolacu vă spun că niciodată nu am revenit pe o funcție pe care am încadrat-o. Nu sunt un om care își dorește funcții.
E o chestiune de principiu. Mi-am respectat principiile. Am declarat că nu voi intra în politică. Se întâmpla acest episod înainte să fiu schimbat de Liviu Dragnea”, susține Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă spune că nu vrea să ăl nominalizeze premier pe Marcel Ciolacu și că merge pe o coaliție de dreapta.

„Eram la final de mandat, am fost întrebat de președintele țării dacă doresc să îmi slujesc în continuare țara din postura de ministru al Apărării. Am călcat un principiu față de declarația pe care am făcut-o în urmă cu un an și ceva. Acum când discutăm, inclusiv jocul pe care îl face Marcel Ciolacu mi se pare unul prin care încearcă să obțină un avantaj politic. Mi se pare normal ca eu să nu intru în jocul acesta. El vine și propune. Mă bucur că spune că am avut o guvernare bună, se vede și din cifre. Nici eu nu am vorbit urât despre Marcel Ciolacu. După ce văd rezultatele de la alegerile parlamentare și care sunt rezultatele care sunt obținute de forțele politice de drapta prefer să nu fac niciun fel de scenariu. Eu nu l-aș nominaliza premier pe Marcel Ciolacu, merg pe o coaliție de dreapta”, a transmis Nicolae Ciucă.

Legat de nominalizarea președintelui Klaus Iohannis ca și premier, Ciucă spune că nu se pune problema.

„Nu cred că este cazul. Nu am discutat cu dumnealui. De ce să estimez ceva. La cum îl cunosc nu cred că nu ar fi vorbit de chestiunea asta până acum. Nici asta nu se va întâmpla”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`