Liderul PNL Nicolae Ciucă afirmă, după ce liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că tinerii pleacă din România pentru că nu stăpânesc o meserie foarte bine, că „aroganţa tipică PSD-ului iese la suprafaţă”, acuzându-l că dispreţuieşte categorii întregi de oameni.
„Uite unde era acela care stăpâneşte o meserie! Cum poate avea Marcel Ciolacu pretenţia să fie ales de români să-i reprezinte când el dispreţuieşte categorii întregi de oameni? După ce a vorbit cu dispreţ şi aroganţă despre militari, dar şi despre toţi cei care lucrează la stat, profesori, medici, pompieri, lucrători în administraţie, acum jigneşte tinerii. Cei care, zice candidatul PSD la preşedinţie, pleacă din ţară fiindcă nu stăpânesc o meserie. Uite unde era cel care stăpâneşte o meserie!”, a scris Ciucă pe Facebook.
„Vine un politruc care şi-a petrecut toată viaţa pe la partid şi împrăştie cu noroi”
El afirmă că, oricât s-ar preface Ciolacu, „aroganţa tipică PSD-ului iese la suprafaţă”.
„Milioane de români învaţă, muncesc, încearcă să-şi facă un rost pentru ei, pentru familiile lor şi vine un politruc care şi-a petrecut toată viaţa pe la partid şi împrăştie cu noroi. Îl întreb serios pe domnul Ciolacu: dumneavoastră ce meserie stăpâniţi? Dacă mâine se termină cu politica, v-aţi gândit ce aveţi de gând să faceţi în viaţă?”, îşi încheie Ciucă postarea.
Liderul PSD a spus că tinerii pleacă din România pentru că nu stăpânesc o meserie
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, la Congresul Reprezentanţilor Comunităţilor de Romi, că tinerii pleacă din România pentru că nu stăpânesc o meserie foarte bine, reclamând că România nu a investit cât trebuie învăţământul dual.
„Ne dorim învăţământ dual implementat pentru tinerii noştri, pentru că tinerii noştri, copiii noştri, nepoţii noştri pleacă din România pentru că nu stăpânesc o meserie foarte bine. Câteodată pleacă să-şi împlinească un vis şi constată că ajung într-o ţară străină unde trebuie să muncească mai mult decât ceilalţi, pentru că ei nu ştiu o meserie, pentru că ei vin dintr-un sistem în care am lâncezit, într-un sistem, cu toate că am făcut paşi imenşi, n-am investit cât ar fi trebuit în învăţământul dual. Învăţământul dual, în acest moment, am modificat toată legislaţia, poate fi continuat până la universitate, în funcţie de fiecare tânăr, cât îşi doreşte de mult. Cel mai important pentru noi să lăsăm în urma noastră este ca tinerii să fie bine plătiţi şi bine ancoraţi în realităţile economice şi în societate. Este cel mai important proiect care trebuie să ne unească”, a afirmat Marcel Ciolacu.