Prima pagină » National » Ciucă îi răspunde lui Ciolacu după ironiile privind anunțul de la Washington
Ciucă îi răspunde lui Ciolacu după ironiile privind anunțul de la Washington

Ciucă îi răspunde lui Ciolacu după ironiile privind anunțul de la Washington

16 iul. 2024, 22:20,
în National

Nicole Ciucă, președintele PNL, a subliniat că anunțul privind candidatura la prezidențiale nu l-a făcut la Washington. Dar, pentru că a fost întrebat punctual despre acest lucru într-unul din interviurile acordate în timpul vizitei în SUA, s-a văzut nevoit să răspundă.

Ciucă a spus că faptul de a candida la prezidențiale i se pare „un gest de respect față de activul de partid“. „Reiterez acest angajament luat în fața BPN. În perioada următoare, voi merge în fiecare filială din țară, voi avea întâlniri, urmând ca formalizarea să aibă loc la momentul potrivit“, a afirmat Nicolae Ciucă la Digi 24.

Ciucă îi răspunde lui Ciolacu după ironiile privind anunțul de la Washington

Întrebat de ce a făcut anunțul privind candidatura la prezidențiale de la Washington, acesta a reiterat ideea că de fapt el a anunțat acest lucru și după congresul de la Sinaia.

„La Sinaia am fost întrebat și am răspuns exact ca acum: da, le-am spus colegilor că nu pot să le cer să se angajeze într-un asemenea demers fără să fac eu acest lucru. Momentul în care am anunțat este aproape de calendarul alegerilor (…)

A fost o chestiune de respect, nu am făcut anunțul în America. Am mers la mai multe interviuri acolo, la trei posturi diferite. Dintre toate, la unul am fost întrebat dacă voi candida. Ținând cont că era cât se poate de aproape de toată activitatea derulată după alegerile locale și de deciziile luate despre calendarul alegerilor, am considerat că e firesc să răspund. Nu am anunțat la Casa Albă, nu m-am dus acolo pentru un asemenea anunț. Dar dacă doar acesta este reproșul care mi se aduce, e foarte bine“, a afirmat Nicolae Ciucă.

Ciucă: „Înțeleg aceste atacuri din precampanie”

Răspunsul său vine după ce, astăzi, premierul Marcel Ciolacu l-a ironizat pentru decizia de a face anunțul la Washington. Întrebat și despre un eventual anunț privind candidatura la președinție, Ciolacu a răspuns: „Cu siguranță nu când mă duc la Washington. Și eu când am văzut prima dată am crezut că s-a înscris la conferința democraților pentru înlocuirea președintelui Biden”, a afirmat Ciolacu, râzând.

„Înțeleg aceste atacuri din precampanie, pentru că urmează o competiție, urmează ca fiecare dintre liderii partidelor să intre în această competiție și nu este primul și nici ultimul atac. Au fost mai multe. Pentru mine, e important să am această linie să asigurăm în continuare guvernarea, stabilitatea politică. Aceste chestiuni mici care fac deliciul comentariilor pot să aibă loc, nu am nicio problemă“, a replicat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *