Prima pagină » National » City Insurance intră în faliment și va fi dizolvată, arată Tribunalul București
City Insurance intră în faliment și va fi dizolvată, arată Tribunalul București

City Insurance intră în faliment și va fi dizolvată, arată Tribunalul București

09 feb. 2022, 10:41,
în National

Tribunalul București a decis că City Insurance intră în faliment și va fi dizolvată. Cererea a fost admisă de magistrați după ce ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiară) a cerut acest lucru, ca urmare a incapacității de funcționare a celei mai mari companii de asigurări din România.

După anunțul celor de la ASF, piața asigurărilor din România a intrat într-un impas, milioane de români fiind afectați de acest lucru.

City Insurance intră în faliment și va fi dizolvată

Decizia Tribunalului București nu este una surprinzătoare şi este una previzibilă după ce ASF a cerut ca City Insurance să intre în faliment. Mai mult, după declararea falimentului, compania se va dizolva.

„Admite cererea Autorităţii de Supraveghere Financiară şi, în temeiul art.250 raportat la art.262 din Legea nr. 85/2014 privind
procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, dispune deschiderea procedurii falimentului împotriva debitoarei Societatea de Asigurare City Insurance SĂ. (…) În temeiul art.255 rap la art.145 alin. 2 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă dispune dizolvarea societăţii debitoare şi ridică administratorilor societăţii de asigurare/reasigurare debitoare dreptul de a reprezenta societatea, de a administra bunurile acesteia şi de a dispune de ele”, se arată în decizia instanţei.

Tribunalul a numit lichidator judiciar provizoriu pe CITR Filiala Cluj SPRL, cu o remuneraţie de 10.000 lei din averea City Insurance. Decizia nu este definitivă şi se poate formula apel în 7 zile de la comunicarea hotărârii.

Directorul ASF va fi chemat la audieri în legătură cu prețul asigurărilor din România

După falimentul propriu-zis al City Insurance, pe piața asigurărilor din România au fost înregistrate creșteri mari de prețuri. Acest lucru a dus la o revoltă a milioane de români care s-au văzut nevoiți să apeleze la ajutorul statului pentru a-și recupera banii. În schimb, Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL a declarat că directorul ASF va fi chemat la audieri:

(…) Cea de-a doua concluzie a şedinţei tine de o problemă a sistemului de asigurări, problemă generată şi de falimentul unei mari companii. Soluţiile trebuiesc implementate, pe o parte de estomparea creșterilor asigurărilor dar şi a lua măsuri pentru a evita falimente. În concluzie vom solicita într-o şedinţă soluţii dar și audierea directorului ASF.Trebuie să ne asigurăm că nu poate fi vorba despre o anumită lipsă de acțiune, a crizei din energie, iar pe cealaltă parte, ASF studiază privind stabilizarea prețurilor din România (…) preciză Ionuț Stroe.

În altă ordine de idei, odată cu intrarea City Insurance în faliment, au fost mai multe măsuri propuse de statul român. Cea mai concretă măsură a fost cea de finanțarea CEC Asigurări, ca o alternativă la concurența de pe piața de profil din România.

Acest sector de activitate are nevoie de jucători puternici care să contribuie la dezvoltarea și la maturizarea pieței în beneficiul consumatorilor”, a transmis, pentru Bugetul.ro, Serviciul de Comunicare al ASF.

În concluzie, este bine ca după falimentul City Insurance în spațiul românesc să apară o nouă alternativă la prețurile ridicate de pe piață. Crearea CEC Asigurări va fi oficializată în termen de 6 luni, iar acest lucru va duce la o stabilizare a prețurilor.

Cursă nebună pentru achiziția de apartamente noi, indiferent de preț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *