Prima pagină » Stiri si curiozitati » Citrin, proprietăți magice și metafizice

Citrin, proprietăți magice și metafizice

22 mart. 2022, 10:18,
în Stiri si curiozitati

Citrinul are numeroase proprietăți pentru persoanele născute în luna noiembrie și nu numai. Dacă ești atras de această piatră o poți purta cu încredere având beneficii atât la nivel emoțional, cât și mental. Cristalul aplanează conflictele, emană bucurie și poate avea efect benefic chiar asupra celulitei.

Multe persoane confundă citrinul cu topazul galben chihlimbarul, calcitul galben sau zircorniul galben. Acesta poate fi recunoscut după nuanța naturală de galben pal, greutate, fiind o piatră ușoară, temperatură, fiind un cristal rece și după zonele neuniforme albe și galbene. Piatra poate fi găsită în Franța, Brazilia, Rusia, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii.

Citrin, cristalul renașterii – proprietăți vindecătoare

Denumirea cristalului provine din limba franceză, „citron” și înseamnă „lămâie”. Numele pietrei se referă la culoarea galbenă pe care o are. Acesta mai este cunoscut și sub denumirea de „Piatra Comercianților” deoarece oferă prosperitate dacă este păstrat în casa de bani. Cristalul emană optimism, bucurie și este menit să îți ofere o atitudine pozitivă pe parcursul vieții. Citrinul aduce abundență, contribuie la păstrarea averii și emană generozitate. Piatra încurajează purtătorul să ia întodeauna decizia de a fi fericit, indiferent de ceea ce se întâmplă în jurul său. În momentul în care emoțiile negative își fac apariția, cristalul te poate ajuta să îți găsești sentimentele de fericire din interior. Totodată, citrinul este eficient pentru persoanele ce doresc să aibă mai multă încredere în ele, inundând corpul de energie. Piatra sprijină înțelepciunea, susține concentrarea și aplanează conflictele.

De asemenea, cristalul are proprietăți vindecătoare, fiind un puternic detoxifiant emoțional, cât și mental. Acesta ameliorează stările de oboseală, ajută la susținerea sistemului digestiv și al inimii. Printre efectele tămăduitoare ale pietrei, se numără faptul că ajută la îndepărtarea celulitei, tratează constipația și poate avea un efect benefic totodată și pentru anemie, diabet sau sistemul urinar. Pentru persoanele ce poartă ochelari este de asemenea recomandat, deoarece aduce îmbunătățiri vizuale.

Cum se întreține și cui îi este recomandat

Citrinul este recomandat persoanele născute în luna noiembrie și zodiilor Pești, Leu, Fecioară, Balanță, Berbec, Gemeni și Săgetător. De asemenea, acesta este benefic pentru studenți și profesori, dar și pentru psihologi. Piatra poate avea beneficii și pentru oamenii de afaceri, dar și pentru cei din domeniul comunicării. Dacă este oferit bebelușilor sub formă de înger sau sferă, acesta poate aduce sănătate, fericire, inteligență, încredere și înțelepciune. În cazul cuplurilor, poate fi oferit la aniversarea celor 13 sau 17 ani de căsătorie. Citrinul este recomandat și pentru persoanele timide, fricoase, indecise, reținute, îngrijorate, ineficiente și agitate.

Încărcarea cristalului se realizează la soare, însă să aveți în vedere că nu trebuie o expunere îndelungată. La contactul cu razele soarelui, acesta își pierde culoarea. De asemenea, trebuie să aveți grijă cum îl folosiți deoarece este foarte fragil și se zgârie ușor. Citrinul nu trebuie niciodată curățat deoarece are puterea de a absorbi și a de a înlătura energia negativă din mediul înconjurător.

Printre proprietățile pe care le are, se numără și faptul că te ajută să depășești depresia, fobiile și totodată crește creativitatea purtătorului. Acesta este ideal pentru cei ce suferă de sindromul oboselii sau de boli degenerative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *