Prima pagină » Stiri si curiozitati » Citate despre viață triste și emoționante. Dezamăgirile sunt acum mai ușor de uitat și iertat 

Citate despre viață triste și emoționante. Dezamăgirile sunt acum mai ușor de uitat și iertat 

14 feb. 2022, 16:29,
în Stiri si curiozitati

Cele mai frumoase și emoționante citate despre viață sunt triste, dar adevărate. Pierderile și dezamăgirile sunt mai ușor de iertat și uitat prin aceste mesaje pline de înțelepciune. 

Pentru momentele în care melancolia inundă sufletul, mesajele de încurajare sunt cele care ajută pentru a trece peste suferințe.  

persoana acre tine mana la cap

Pierderile și dezamăgirile sunt mai ușor de iertat și uitat prin aceste mesaje pline de înțelepciune

Citate despre viață triste și profunde ale autorilor români 

Cele mai sincere mesaje sunt cele triste. Sunt ca o alinare în vreme de necaz și supărări și vindecă rănile trecutului. Aceste mesaje sunt menite pentru a îmbunătăți starea de spirit a persoanelor melancolice. Am pregătit o serie de citate care să vindece rănile suferințelor și al supărărilor. 

„Ceea ce face orașele mari atât de triste este că fiecare om vrea să fie fericit, iar șansele scad pe măsură ce dorința crește. Căutarea fericirii indică distanță de rai, gradul căderii umane.” – Emil Cioran

„Dacă poți să iei pe cineva de mână, să-l îmbrățișezi sau doar să-l bați pe umăr, bucură-te, niciodată nu te vei simți singur.” – Octavian Paler

Cea mai celebră poezie a lui Octavian Paler, „Avem timp…” este una dintre creațiile autorilor români care surprinde în câteva versuri viața, fuga după aventură și timp pe care îl pierdem fără a simți. Autorul aduce în atenția cititorilor cu sensibilitate și emoție momentele prin care trece omul până la maturizare pentru ca mai apoi să învățăm din timp. 

„Singurătatea se obţine, fie trăind în deşert, fie înconjurându-te de oameni neînsemnați.” – Valeriu Butulescu

„Singurătatea e starea spirituală în care ne naştem, acea stare naturală şi adevărată.” – Mircea Eliade

„Lasă-mă singur; aș vrea să mă gândesc la tine.” – Grigore C. Moisil

„Mi-e groază de singurătate, păstraţi-mi, vă rog, un loc în groapa comună.” – Vasile Ghica

persoana care se afla in cabinetul unui psiholog

Cele mai sincere mesaje sunt cele triste. Sunt ca o alinare în vreme de necaz și supărări și vindecă rănile trecutului

Mesaje și citate tristețe preluate din culturile lumii 

Autorii străini au surprins într-o manieră profundă și impresionantă suferința ca pe un scut al puterii și grijii de sine. În cultura budistă se spune că dacă nu ești trist, nu ai cum să dobândești fericirea și înțelepciunea. 

„Suntem toți vaze sparte ce încearcă să țină în viață florile din ele.” – Matt Baker

„În orice viață, în unele zile trebuie să plouă, iar unele zile trebuie să fie întunecate și mohorâte.” – Longfellow

„În singurătate omul are posibilitatea să înveţe totul, astfel că nu-i mai este teamă de nimic.” – Sandor Mârâi

Un roman pe care orice om ar trebui să îl citească este „Printre tonuri cenușii”, scris în tonuri de eleganță și rafinament de către autoarea Ruta Spetys. Aceasta a reușit să surprindă prin cele mai fine accente feminine povestea sa de viață. Rupe tăcerea și prezintă cititorilor duritatea și umilința prin care au trecut prizonierii străini.  

persoane care se plimba prin natura

Un roman pe care orice om ar trebui să îl citească este „Printre tonuri cenușii”, scris în tonuri de eleganță și rafinament de către autoarea Ruta Spetys

„Persoana care încearcă să trăiască singură nu va reuși acest lucru ca ființă umană.Inima ei se usucă dacă nu îi răspunde o altă inimă. Mintea i se evaporă dacă aude numai ecoul propriilor ei gânduri și nu găsește o altă inspirație.” – Pearl S. Buck

„Sunt locuri şi momente în care un om este atât de singur, încât poate vedea întreaga lume.” – Jules Renard

Momentele de cumpănă se trec mai ușor atunci când ai alături persoanele dragi. Psihologii recomandă ca tristețea și suferința să fie tratate prin activități ce oferă o stare de bine, pace și liniște interioară. Plimbările lungi în aer liber, ieșirile în natură, pictaul sau desenatul, petrecerea timpului cu oameni de calitate sunt doar câteva dintre ocupațiile pentru a alunga tristețea și supărarea. 

Stările de supărare și de tristețe sunt recunoscute după timpul în care acestea se resimt. Pot fi de scurtă durată sau pot duce la stări de depresie și anxietate. O stare de spirit pasageră se poate schimba de către sistemul nervos prin schimbarea gândurilor voit. O amintire plăcută, un cântec ale cărui versuri inspiră și motivează pot schimba starea de spirit. 

De cele mai multe ori aceste stări de tristețe pot fi eliminate definitiv dacă cauza este una cunoscută și se lucrează pentru a fi tratată. 

persona care se plimba la apus

Psihologii recomandă ca tristețea și suferința să fie tratate prin activități ce oferă o stare de bine, pace și liniște interioară

Pentru o sănătate mintală psihologii recomandă conștientizarea treptată a fericirii și a factorilor ce provoacă bucuria. Motivele pentru a fi fericit sunt nenumărate și ne înconjoară în viața de zi cu zi. 

Mesajele scurte sunt o adevărată sursă de inspirație, iar cele mai emoționante citate despre viață sunt cele triste care sensibilizează. 

 


Schimbarea la Față, 2022: Ce înseamnă și de ce o sărbătorim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *