Prima pagină » Stiri si curiozitati » Citate despre copilărie – Cele mai frumoase și inspirate scrieri care ne vor aduce melancolia

Citate despre copilărie – Cele mai frumoase și inspirate scrieri care ne vor aduce melancolia

24 feb. 2022, 15:01,
în Stiri si curiozitati

Foarte multe persoane caută citate despre copilărie. Acestea se pot găsi oriunde pe internet și majoritatea persoanelor le postează pe contul lor personal pe platformele de socializare. Motivul pentru care acestea sunt atât de populare poate fi dorul care ne apasă ca adulți.
Timpul trece peste noi și uităm prin ce sentimente am trecut atunci când eram mici, de aceea este nevoie să ne reamintim. Citatele reprezintă o modalitate perfectă pentru a ne readuce înapoi memoria și pentru a ne aduce o stare de bine. Într-adevăr, niciodată nu vom mai vedea sau simți lucrurile așa cum am făcut-o atunci când eram mici. Totuși, speranța moare ultima, iar oamenii încă mai încearcă.

copii care se joaca cu zmeul

Motivul pentru care acestea sunt atât de populare poate fi dorul care ne apasă ca adulți

Citate despre copilărie – Scrieri care ne readuc amintiri

Odată ce intrăm în lumea adulților, nu mai este cale de întoarcere. Pe când mulți copii își doresc să crească mai repede, mulți adulți își doresc să poată da timpul înapoi și să mai fie copii măcar odată. Lumea copilăriei este o amintire difuză, însă plină de culori și sentimente pentru multe persoane. Pe când eram mici totul avea altă culoare și alt înțeles.

„Copiii găsesc totul în nimic, oamenii găsesc nimic în tot.” – Giacomo Leopardi

Într-adevăr, din cauza stresului cotidian și a responsabilităților care vin odată cu vârsta, uităm să apreciem lucrurile mici sau momentele frumoase pe care ni le oferă viața. De cele mai multe ori, acestea vor trece neobservate.

„Atunci când, în cele din urmă, te întorci în orașul tău natal, descoperi că nu îți lipsea veche ta casă, ci copilăria ta” – Sam Ewing

doi copii care se joaca in iarba

Lumea copilăriei este o amintire difuză

Când avem ocazia de a ne vizita părinții sau pur și simplu orașul natal, vom simți o senzație neobișnuită de melancolie și de dor, ceva ce parcă ne macină de dinăuntru. Odată ce trecem pragul casei parcă ne transformăm iarăși în copii mici de altădată.

„Dacă păstrezi copilăria mereu cu tine, nu vei îmbătrâni niciodată!” – Tom Stoppard

Acest citat vine ca un îndemn sau precum un sfat. Este important să hrănim constant copilul din noi cu micile bucurii ale vieții. În acest fel, ne vom putea păstra sufletul de copil și vom rămâne tineri pentru totdeauna.

ilustratie copii care zboara tinandu-se de baloane

Este important să hrănim constant copilul din noi cu micile bucurii ale vieții

Citate frumoase scrise de români

Copilăria este o parte din noi pe care jurăm că nu o vom uita niciodată, însă cu timpul învățăm să dăm la o parte ochelarii de copil și să vedem lumea prin ochii de adult. Totuși, suntem foarte recunoscători pentru perioada aceea a vieții noastre.

„Copilăria e cadoul pe care ni-l dă viață.” – Horațiu Mălăele

Deși nu ne-o mai amintim foarte clar, acea perioadă de când eram mici copii naivi și curioși, reprezintă în viziunea mai multor persoane o parte din Paradis. Copilăria este poate singura noastră șansă de a experimenta atât de intens niște trăiri ale vieții.

„Copilăria este partea tangibilă din Paradis.” – Claudiu Ovidiu Tofeni

Așadar, citatele despre copilărie ne îndeamnă să ne reamintim de o lume mai bună, pe când încă visam fără griji. Copilăria este considerată un Rai adaptat pentru fiecare în parte care ne permite să vedem de fapt, cât de frumoasă este viața.

copii care fac balonase de sapun

Copilăria este o parte din noi pe care jurăm că nu o vom uita niciodată

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024