Prima pagină » Local » Citadin SA efectuează lucrări de reparație pe străzile ieșene. Ce drumuri vor fi închise la finalul lunii iunie

Citadin SA efectuează lucrări de reparație pe străzile ieșene. Ce drumuri vor fi închise la finalul lunii iunie

28 iun. 2022, 02:00, 3 ,
Emanuela Băluță în Local

Citadin SA, care se ocupă cu asfaltarea și întreținerea drumurilor din municipiul Iași, face, în perioada imediat următoare, lucrări de reparație pe străzile ieșene. În perioada 27 iunie – 2 iulie 2022, accesul pe străzile Octav Botez și Hlincea va fi complet restricționat.

În luna iunie, companiile municipale, s-au ocupat de amenajarea Iașului. În acest sens, Salubris, Serviciile Publice, cât și Citadin SA, au întreprins acțiuni de îngrijire a aspectului orașului, de la reparația drumurilor, la plantarea florilor.

Unde vor fi efectuate lucrări de reparație pe străzile ieșene

Având în vedere intenția companiei municipale Citadin SA de a repara mai multe străzi din Iași, aceasta va fi nevoită să blocheze accesul pe 2 străzi ale municipiului în perioada 27 iunie – 2 iulie 2022. Astfel, pe străzile Octav Botez și Hlincea (tronson cuprins între bl. 978 C şi bl. 986A, sc. D) accesul va fi restricționat în perioada anterior menționată. Lucrările nu pot fi efectuate decât închizând sectoarele respective de drum, având loc în intervalul orar 08:00 – 18:00 și vor depinde de starea vremii. În această perioadă, tronsonul va fi închis, singurele care vor avea acces fiind mașinile de intervenție ale Ambulanței, Poliției, Jandarmerie și Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Cele două străzi au mai suferit reparații pe parcursul lunii iunie, dar acestea nu au fost suficiente pentru a remedia problemele.

Recent, aceeași companie a întreprins și alte acțiuni de reparare a drumurilor municipiului Iași. În aces sens, a fost turnat covor asfaltic pe străzile Zugravi, Hlincea, Octav Botez, Manta Roșie, Romană și Dumbrava Roșie. Totodată, noaptea au mai fost efectuate lucrări de reparație și pe strada Anastasie Panu și pe șoseaua Arcu.

Ce alte planuri mai are Citadin SA în această săptămână

Primăria Municipiului Iași a arătat un constant interes față de străzile Iașului, astfel, în afara faptului că mai multe străzi vor fi extinse la 3 benzi, compania municipală, Citadin SA, a efectuat în cursul lunii iunie 2022 mai multe lucrări pentru întreținerea drumurilor municipiului Iași. În cursul ultimei săptămâni a lunii iunie, aceștia își continuă munca, efectuând lucrări de reparații în zona Stadionului Municipal și a Primăriei.

De asemenea, vor mai fi făcute lucrări de refacere a pavajului pe Esplanada Oancea, de montare borduri în zona Podu Roș și lucrări de reparații cu asfalt și refacere pavaj Termoservice, pe strada Canta 26, șoseaua Păcurari 85.

Totodată, vor mai fi efectuate lucrări de reparații cu asfalt și ridicare cămine la cotă pe aleea Basarabi, strada Basarabi, în zona Copou (alei de acces). În afara lucrărilor de reparație, vor mai fi montate borduri și frezate mai multe suprafețe pe strada Octav Botez, alături de marcaje în stațiile de autobuz.

În timpul nopții, Citadin SA se va ocupa cu lucrări de marcaje longitudinare pe mai multe străzi ale municipiului, precum Strada Sergent Grigore Ioan, strada Sarmisegetuza și bulevardul Alexandru cel Bun. Alături de acestea, vor mai fi efectuate lucări pentru marcaje transversale pe traseul 44.

Compania a mai ținut să precizeze că lucrările realizate în Piața Voievozilor și pe stada Alexandru Cernat, s-au încheiat. De menționat ar mai fi și că în timpul efectuării lucrărilor de reparație pe străzile ieșene, accesul în zonele care urmează a suferi modificări, va fi restricționat.

Comentarii
  • Mai bagati in reabilitare și str. Constantin Pop din Bucium pe unde transizteaza dimineață sute de mașini.

  • locuitor pacurari

    si dupa reabilitare, imediat ce va fi turnat asfaltul, vor fi sapate santuri perpendiculare pe drum, din 100 in 100 m, asa cum s-a facut pe strada din spatele magazinului Kaufland Pacurari? de ce va bateti joc de banii si nervii iesenilor? de ce primaria nu planifica corect lucrarile si nu aliniaza interventiilor celor care executa lucrari de bransare la diverse retele stricand drumurile fix dupa ce se toarna asfaltul??? cine a autorizat/receptionat lucrarile pe strada mai sus mentionata? numai lucrari in bataie de joc coordoneaza administratia locala

  • Nu le este frica sa mai iasa pe strada?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`