Prima pagină » Local » Citadin SA efectuează lucrări de reparație în mai multe zone din Iași! Mai multe străzi vor avea accesul restricționat

Citadin SA efectuează lucrări de reparație în mai multe zone din Iași! Mai multe străzi vor avea accesul restricționat

23 iul. 2022, 02:00,
Emanuela Băluță, în Local

Compania municipală Citadin SA întreprinde constant lucrări de reparație în mai multe zone din Iași, iar, în timpul efectuării reparațiilor, accesul pe străzile respective este restricționat. Săptămâna aceasta, au efectuat modificări în zona Stadionului Municipal, pe strada Canta și pe șoseaua Moara de Foc.

În cursul lunii iulie, companiile municipale s-au ocupat de mai multe lucrări, precum Serviciile Publice care au avut grijă de amenajarea esplanadei Alexandru cel Bun, a rondului Mihai Eminescu și a esplanadei Oancea. În acest sens, au fost efectuate reparații cu asfalt în Zona Zimbru, pe strada Petru Poni, strada Toma Cozma, strada Cărămizilor, strada Aurora și strada Octav Botez.

Au avut loc lucrări de reparație în mai multe zone

În cursul zilei de vineri, 22 iulie 2022, echipele Citadin SA au efectuat lucrări pe mai multe străzi ale Iașului. Astfel, au avut loc lucrări de reparații în zona Stadionului Municipal, reparații cu asfalt și frezare de suprafețe pe Stadionul Municipal, dar și pe strada Canta, în intersecția cu șoseaua Moara de Foc, pe strada Luca Arbore la intersecția cu strada Brateș și pe strada Libertății.

În cartierul Hlincea au fost efectuate lucrări de reparații cu asfalt și ridicare de cămine la cota, iar pe strada Tabacului și pe strada Palat au loc același tip de intervenții. Același tip de acțiuni sunt demarate și pe bulevardul Primăverii, pe Aleea Decebal, pe Aleea Vitejilor, strada Canta la intersecția cu șoseaua Moara de Foc, strada Luca Arbore la intersecția cu strada Brateș, dar și pe strada Libertății și strada Buridava.

În afara lucrărilor de reparație, Citadin SA a mai montat și marcaje în parcările Direcției de Exploatarea Patrimoniului (DEP), urmând ca pe parcursul nopții să fie instalate marcaje transversale pe calea Chișinăului și să aibă loc frezarea de marcaje în Pasajul Nicolina. Lucrările de pe strada Miron Costin, strada G-ral Henri Mathias Berthelot au fost încheiate.

Alte lucrări au fost efectuate în timpul acestei luni

În afara acestor acțiuni, echipele de muncitori ale companiei au mai desfășurat în această perioadă reparații cu asfalt și frezare de suprafețe pe strada Toma Cozma, reparații și ridicare de cămine la cotă în zona Zimbru, reparații cu asfalt pe Stadionul Municipal, strada Ponoarelor, strada Miron Costin, strada G-ral Henri Mathias Berthelot, Aleea Vitejilor și în cartierul Hlincea.

Totodată, au fost montate marcaje în parcările DEP, iar în timpul nopții au instalat marcaje transversale pe calea Chișinăului.

De asemenea, lucrările de pe Strada Vasile Lupu 108, Strada Valea Adâncă, Bulevardul Tudor Vladimirescu și de pe strada Elena Doamna au fost finalizate.

În afară de Citadin SA, și cei de la Servicii Publice au întreprins mai multe acțiuni, dintre care cea mai remarcabilă a fost amenajarea esplanadei Alexandru cel Bun. Personalul de la Servicii Publice S.A. a întreprins mai multe acțiuni care vizau menținerea spațiilor verzi. Astfel, ei s-au ocupat de cosit, de încărcatul gunoiului și de plantatul florilor. Locurile în care aceștia și-au desfășurat activitatea sunt: rondul Mihai Eminescu, esplanada Oancea, Parcul Expoziției, Centrul de Cartier Frumoasa și Piața Independenței. Totodată, pe șoseaua Iași–Tomești a fost cosită vegetația, iar pe DN 28 au finalizat amenajarea unei stații de autobuz.

Lucrări de reparație din mai multe zone vor continua, dar rămâne de văzut care vor fi următoarele străzi vizate.

Comentarii
  • Buna ziua!Rugam frumos pe cei de la Servicii publice sa ne ajute privitor la un spatiu aflat in spatele notariatului Zaharia(B-dul Tutora,nr.2)unde zace de cateva saptamani un copac mare rupt in doua,iarba arsa necosita si altele.Putin gazon verde si vreo cateva floricele ar schimba foarte mult aspectul!Multumim anticipat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *