Prima pagină » Sanatate » Cistita tratament rapid. Ce nu este recomandabil să faci în perioada terapiei?

Cistita tratament rapid. Ce nu este recomandabil să faci în perioada terapiei?

11 mai 2023, 10:36,
în Sanatate

Cistita necesită un tratament rapid deoarece afecțiunea progresează într-un ritm alert. Pentru a trata boala în mod eficient, este important să se urmeze recomandările exacte. Dacă durerea crește, trebuie să vă întindeți în pat și să vă acoperiți cu o pătură. Un compres cald de încălzire plasat pe abdomenul inferior va da o senzație de confort. Este foarte important să consumați multe lichide, sub formă de ceai și compoturi.

Nu este de prisos să excludeți cafeaua și alcoolul și, de asemenea, ar trebui să nu mai consumați alimente cu condimente. Produsele lactate, fructele și legumele ar trebui să constituie baza dietei. Este de dorit să faceți un duș și să efectuați proceduri igienice de mai multe ori, în acest scop este necesar să folosiți mijloace delicate de igienă intimă, mai ales dacă cistita însoțește perioada de menstruație. Nu este recomandabil să mergeți la saună sau la băi în perioada acută a bolii. Este foarte important să se respecte toate recomandările medicului și să se ia medicamentele care au fost prescrise.

Cistita tratament rapid. Ce pastile să administrezi pentru a calma simptomele în perioada acută a bolii?

Tratamentul adecvat al cistitei trebuie să includă medicamente: antiinflamatoare, antispastice, antibacteriene, antifungice și antivirale. Un tratament antiinflamator se face cu Diclofenac, Nurofen și Ibuprofen.

Cistita este o inflamație a vezicii urinare. În această boală, peretele vezicii urinare este implicat în procesul inflamator, ceea ce duce la senzații dureroase, urinarea este însoțită de durere. Medicamentele antiinflamatorii ajută la reducerea inflamației.

De asemenea, medicii recomandă administrarea de antispastice, No-shpa, Spasmalgon, Baralgin și altele. Antispasticele blochează spasmele dureroase ale peretelui muscular al vezicii urinare și au un efect analgezic pronunțat. De mare ajutor pot fi și medicamentele antibacteriene precum Monural, Nolycin, Abactal și Rulid.

Cel mai adesea, procesul inflamator din vezica urinară este cauzat de microflora bacteriană, pentru a suprima reproducerea acesteia și pentru a elimina cauza inflamației, se efectuează o terapie antibacteriană. Antibioticele trebuie să fie prescrise numai de către un medic. Tratamentul pe cont propriu, fără sfatul unui medic, poate fi nu numai ineficient, ci și periculos pentru sănătatea dumneavoastră!

Din ce cauză se manifestă procesul inflamator din vezica urinară. Medicamente recomandate de medici

Pentru a reuși să calmezi toate simptomele provocate de boală, medicii recomandă administrarea de medicamente antifungice (Diflucan, Fluconazol, Mycomax, Mycosyst). O infecție fungică poate provoca, de asemenea, cistită. Adesea, procesul inflamator din vezica urinară este de natură mixtă – bacteriană și fungică, caz în care se prescriu simultan medicamente antibacteriene și antifungice.

Fitoterapie cu Monurel, Kanefron, Cyston, Phytolysin este recomandată de specialiști. Remediile pe bază de plante sunt foarte eficiente, au un efect excelent asupra inflamației vezicii urinare și au proprietăți antimicrobiene.

Remediile populare pentru cistită reprezintă un tratament rapid și foarte util. Pentru a pregăti un remediu de casă trebuie să turnați 1 lingură de mei în 1 pahar de apă clocotită. Fierbeți un astfel de terci la foc mic timp de aproximativ 10 minute. Apoi, lăsați terciul să stea încă 5 minute. Scurgeți excesul de lichid. În prima zi de tratament este necesar să se mănânce 1 lingură de terci la fiecare oră. În a doua zi trebuie să mâncați 3 linguri de terci o dată pe zi. Din a treia zi câte o jumătate de pahar pe zi. Durata tratamentului este de 7 zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`