Prima pagină » Local » Circulaţia tramvaielor blocată în zona Tg. Cucu din cauza căderii de tensiune. Noua garnitură PESA trebuie reconectată la sistem – EXCLUSIV, FOTO

Circulaţia tramvaielor blocată în zona Tg. Cucu din cauza căderii de tensiune. Noua garnitură PESA trebuie reconectată la sistem – EXCLUSIV, FOTO

04 oct. 2021, 11:50,
Elena Nicoleta Bujor, în Local

Incident în municipiul Iaşi. Din cauza unei căderi de tensiune, circulaţia tramvaielor este blocată din zona fostului Hotel Europa şi până în Tg. Cucu. Astfel, noua garnitura PESA a blocat celelalte tramvaie deoarece se aşteaptă reconectarea acesteia la sistem.

Momentan nu se cunoaște cu exactitate dacă tramvaiul PESA s-a defectat sau nu s-a realizat încă reconectarea.

Tramvaiul PESA, implicat într-un accident rutier

Reamintim faptul că pe data de 15 septembrie 2021 primul tramvai PESA adus în Iași din Polonia a fost implicat într-un accident rutier în zona Copou. Un autoturism care nu s-a asigurat și a schimbat direcția de mers direct de pe calea de rulare a tramvaielor a fost acroșat de garnitura nouă. Compania de Transport Public Iași a avut o primă reacție în ceea ce privește accidentul.

„Un tramvai PESA, din seria celor patru ieșite la stradă recent, a fost implicat într-un accident rutier minor, soldat cu pagube materiale. Evenimentul a avut loc miercuri, 15 septembrie 2021, în jurul orei 08:15, în Copou, în zona stației de transport George Coșbuc, pe sensul de mers către Piața Mihai Eminescu. Vagonul, care circula regulamentar pe traseul 9, a acroșat un autoturism care schimba direcția de mers direct de pe calea de rulare a tramvaielor. Polițiști din cadrul Biroului Rutier Iași au demarat cercetări în acest caz, iar în funcție de rezultatul acestora vor fi luate măsurile ce se impun”, au transmis reprezentanții CTP Iași.

Potrivit dispozițiilor Art. 99. – (1) 10, din Codul Rutier, ”Constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa I de sancțiuni nerespectarea obligaţiei conducătorului de vehicul de a lăsa liber traseul tramvaiului la apropierea acestuia, când drumul are o singură bandă”.

4 din 5 tramvaie noi PESA au ieșit pe străzile din Iași

În data de 14 septembrie 2021, Compania de Transport Public Iași a scos pe traseu încă două tramvaie PESA. În prezent, 4 tramvaie noi, din cele 6 aduse din Polonia circulă pe străzile Municipiului Iași.

„În acest moment, patru din cele șase tramvaie PESA intrate luna trecută în Depoul CTP Iași circulă pe traseele din oraș. A fost încheiată perioada de testare funcțională în cazul primelor două vagoane sosite la Iași, iar vatmanii care au condus aceste tramvaie au devenit deja titulari pe acestea. Până acum, fiecare dintre cele două vehicule au înregistrat peste 1.000 de kilometri la stradă și ne pregătim să încheiem documentele de recepție a acestora. În cursul acestei săptămâni urmează să ajungă la noi și primul tramvai Bozankaya, care a plecat din Ankara la sfârșitul săptămânii trecute”, a declarat Andreea Barna, purtător de cuvânt CTP Iași.

Primul tramvai Bozankaya din Turcia ajuns la Iaşi

Compania Bozankaya din Turcia a anunțat în data de 10 septembrie, pe pagina oficială de Facebook, că a finalizat testele tramvaielor care urmau să fie livrate Municipiului Iași.

Verificările au fost făcute în unitățile companiei din Sincan, Ankara în prezența reprezentanților Companiei de Transport Public Iași. Toate testele au fost finalizate cu succes, astfel încât primul din cele 16 tramvaie contractate a ajuns la Iași!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *