Prima pagină » Local » Circ la sediul poliției! Un șofer a lovit un agent, apoi i-a oferit 30.000 de euro ca să-l scape de un dosar penal. DGA-ul a intrat pe fir – FOTO

Circ la sediul poliției! Un șofer a lovit un agent, apoi i-a oferit 30.000 de euro ca să-l scape de un dosar penal. DGA-ul a intrat pe fir – FOTO

08 mart. 2024, 02:00, 3 ,
Dragos Savin în Local

Un șofer s-a ales cu mari bătăi de cap la Iași. După ce s-a șicanat cu un alt conducător auto în trafic, a ajuns la audieri. Acolo, l-a lovit pe unul dintre polițiști, iar mai apoi i-a promis că-i va da 30.000 de euro pentru a-l scăpa de dosarul penal

Un șofer s-a șicanat cu un altul în trafic, dar a ajuns în spatele gratiilor după ce a lovit un agent de poliție, iar mai apoi a încercat să îl mituiască.

„Ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Iași desfășoară activități specifice într-o cauză penală în care procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 06 martie 2024, a unui inculpat pentru comiterea infracțiunilor de dare de mită, ultraj (două fapte), refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, distrugere și amenințare”, au transmis reprezentanții DGA Iași.

O șpagă de 30.000 de euro

Cert este că, la data de 19 februarie 2024, inculpatul ar fi promis unor agenți de poliție remiterea unor foloase necuvenite, constând în sume de bani cuprinse între 3.000 de lei și 30.000 de euro. Sumele de bani erau oferite polițiștilor pentru ca aceștia să nu dispună măsurile legale față de persoana în cauză, în legătură cu mai multe infracțiuni săvârșite în urmă cu puțin timp (distrugeri provocate unui autoturism cu care s-ar fi șicanat în trafic, acroșarea unui alt autovehicul în parcarea unui mall și refuzul de a i se recolta probe biologice).

Șoferul a lovit un agent de poliție, apoi a încercat să-l mituiască

Concret, în data de 19 februarie 2024, în timp ce se afla în sediul unei secții de poliție din municipiul Iași, unde urma să fie cercetat pentru aspectele menționate mai sus, inculpatul ar fi amenințat doi polițiști cu exercitarea unor violențe fizice, l-ar fi lovit pe unul dintre ei, după care, observând că această abordare nu va duce la niciun rezultat favorabil, acesta din urmă le-ar fi oferit agenților sumele de bani menționate mai sus, pentru a nu fi tras la răspundere penală.

Denunțul a fost formulat de conducerea Secției 4 Poliție Urbană Iași la Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Iași. Bărbatul urmează să fie prezentat Tribunalului Iași, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Dacă va fi găsit vinovat, riscă să fie condamnat. Șoferul care a lovit un agent de poliție, apoi a încercat să-l mituiască, va sta, deocamdată, după gratii.

Comentarii
  • Nume….!!! Sau inventati ca de obicei!

  • In USA era impuscat mortal pe loc acest taran uleios! Iasul e plin de tarani care put..

  • Comportarea unor agenti lasă de dorit. Stau cu mâinile în buzunar, descoperiți, haine jegoase, nu sunt echipați pentru circulație, nu se prezintă, nu sunt politicoși.
    UN EXEMPLU DE SPAGAR JEGOS PE LA DUMESTI DLE GITLAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *