Prima pagină » Titlurile zilei » Circ la Cotnari! Mai mulți localnici au vrut să-l linșeze pe viceprimar după ce a fost prins la furat apă în miez de noapte: „A pus lacăt la țeavă, să ia apă doar el. Noi murim de sete”

Circ la Cotnari! Mai mulți localnici au vrut să-l linșeze pe viceprimar după ce a fost prins la furat apă în miez de noapte: „A pus lacăt la țeavă, să ia apă doar el. Noi murim de sete”

18 iul. 2024, 02:00, 32 ,
Petronel Ștefan în Titlurile zilei

La Cotnari, s-a iscat un scandal imens după ce viceprimarul a pus stăpânire pe izvorul din satul Cârjoaia și a fost prins la furat apă. Oamenii au sărit pe el după ce a început să îi amenințe

Localnicii din satul Cârjoaia trăiesc în condiții incredibile după ce au rămas complet fără apă. ApaVital furnizează apă doar în anumite intervale, iar oamenii își făceau rezerve de la un izvor din zonă. Doar că au rămas și fără această sursă din cauza viceprimarului care a pus monopol ca să își ude viile.

Viceprimarul din Cotnari a fost prins la furat apă

cisternă apă

Viceprimarul Cărbune ține cisterna în fața casei și o folosește pentru a își uda hectarele de vie

Oamenii din satul Cârjoaia, comuna Cotnari, sunt revoltați, deoarece au rămas fără apă de băut de mai bine de o săptămână. Aceștia se aprovizionau de la un izvor de lângă pădurea satului, însă viceprimarul Mitică Cărbune a pus monopol pe conductă și i-a lăsat pe oameni fără apă.

„Din cauza secetei, cei de la ApaVital ne-au transmis că vor fi făcute restricții la apă, am înțeles acest lucru, doar că de o săptămână nu avem apă deloc, nici în intervalul stabilit. Avem noroc că în satul Cârjoaia există un izvor lângă pădure și o conductă de pe vremea comunismului, care duce chiar în piața satului. Oamenii vin la izvor să ia apă, că este foarte bună de băut, este rece și sănătoasă. Doar că din cauza viceprimarului Cărbune nu mai avem voie să luam apă de acolo. Niște localnici l-au prins noaptea cu cisterna când lua apă de acolo ca să își ude viile, iar noi trebuie să murim de sete din cauza lui”, povestește un sătean.

Viceprimarul folosea apa de la izvor pentru a își uda hectarele de vie, iar oamenii din sat cărau câte un bidon pentru consum.

„Viceprimarul este nervos că oamenii iau apă de la izvor și el rămâne fără apă ca să o folosească acasă și ca să își ude viile. A venit în sat și a început să ne amenințe că am încurcat-o, că el are relații la poliție și peste tot și vedem noi după. Este mână în mână cu primarul, el știe tot ce se întâmplă, însă refuză să discute cu noi. Viceprimarul a pus lacăt la țeava din piața satului Cârjoaia să ia apă doar el, de asta oamenii s-au revoltat. Are și o rudă care s-a conectat la țeava de la izvor și și-a făcut iaz. Bine că a putut face asta, însă noi nu putem lua apă”, a spus o femeie din sat.

Localnicii se tem de viceprimar după ce acesta a trecut la amenințări, dacă mai folosesc apa de la izvor. La un moment dat, când oamenii s-au întâlnit cu funcționarul public pe o stradă din sat, s-a iscat o altercație între un bărbat și acesta.

„Ca răzbunare, să murim de sete, cumnatul viceprimarului este angajat la ApaVital în zona. Și i-a spus lui ca să nu ne mai dea drumul la apă nici măcar în intervalul stabilit de ApaVital. Ne-a amenințat pe toți, normal că ne temem să nu ne facă ceva, suntem vecini cu el, doar stă în sat cu noi. Cisterna este parcată la el, în fața curții. Își face lucrări pe acasă, să își aducă apa. Până la urmă, apa din izvor este publică, pentru toată lumea, dar el s-a pus stăpân și mai are și tupeul să vină în fața noastră să facă scandal. Dacă, într-adevăr, l-a bătut cineva, foarte bine i-a făcut”, a mai precizat un localnic.

Primăria le dă apă oamenilor cu porția

 Vasile Crețu și Mitică Cărbune

Primarul Vasile Crețu a fost reales după votarea din 6 iunie 2024

Angajații de la primărie umblă pe străzile din sat cu o cisternă și niște butoaie ca să le dea oamenilor o căldare de apă. Doar că acest lucru nu este suficient, având în vedere că în această perioadă au fost înregistrate temperaturi de peste 35 de grade Celsius.

„Eu nu am apă acasă de trei săptămâni, nu este vina mea, este problema operatorului ApaVital. A fost o problemă cu țeava respectivă, nu știu de ce oamenii sunt nemulțumiți pe mine, cineva m-a lovit și merg la Medicina Legală să îmi scot un certificat. Sunt mulți oameni nemulțumiți”, a fost tot ce a spus viceprimarul Mitică Cărbune (PSD), după care apelul s-a întrerupt.

Ulterior, acesta nu a mai răspuns la telefon.

Primarul nu pare să știe în ce condiții trăiesc oamenii din satul Cârjoaia, nevoiți să caute apă în fiecare zi.

„Nu este apă, mai dăm oamenilor, mergem cu o cisternă de la primărie să distribuim prin sate. Doar că unii vin cu bidoane de sute de litri să le dăm apă, trebuie să înțeleagă că este nevoie pentru toți. Nu știu nimic despre vreun scandal între oameni și viceprimar, eu am fost în concediu, abia am revenit, trebuie să văd”, a spus Vasile Crețu, primarul PSD al comunei Cotnari.

Izvorul din sat este controlat cu forța de viceprimarul din Cotnari, iar oamenii trăiesc cu o căldare de apă de pe o zi pe alta.

Comentarii
  • Dorine, dacă ai apărut în presă, este clar că Deleanu nu te mai protejează, iar din toamnă nu o să mai fii viceprimar.
    Nu trebuie să fii supărat pentru că, în două mandate te-ai cam pricopsit. Salar baban, cotă parte din contracte, Ferma Cârjoaia, parcare în fața porții, vin la discreție, combustibil, diverse materiale, relații… etc. Cam mult prea multe pentru capacitatea ta!

  • Dac nu sunteti uniti asa patiti toti.

  • Rachete egal seceta

    In Sticlaria nu mai este apa din luna mai (in spacial in unele zone) deci lasat domnii din Cotnari, daca nu aveti apa doar de o saptamana e boerie.

  • Cărbune Cosmin e fiul său, polițist la Pașcani,mare rutierist care nu știe să scrie,e ,agramat

  • Acest articol nu e mîna lui Simionescu Dumitru?
    Dumnezeu nu este pocăit,la puscarie

    • Nu. Este realitatea in sine.

      • Dacă este realitate, reclamați vicele la Poliție pentru Abuz în serviciu.
        Așa-l puneți cu botu’ pe labe!

        • Nu este realitate totul este o minciună, trist este că unii sau legat de familia omului, păcat, însă cei care recurg la defăimare să nu uite că Dumnezeu nu dă cu parul.

        • Poliția trebuia sa se sesizeze deja singura, nu este obligatoriu sa facă plângere cineva !!

    • De ce trebuie sa fie mana lui Simionescu? Cumva acest articol scrie minciuni ? Nu este realitatea ca in comuna nu este apa de o luna și apa vital scriu numai minciuni ca respectă un program de furnizare și in realitate dau drumul la apă odată la 3 zile ? Cum credeți ca pot avea apă bătrâni în sat și lumea care nu are fântână ? Acum după o săptămâna ce oameni s-au certat cu primarul și vicele au băgat cisternă sa care apă la oameni ca până cum n-au avut benzină !!! Oameni buni până nu ne unim vom fi conduși de toți care se cred ca au venit cu primăria și cu funcția de acasă și au uitat ca oameni i-au pus acolo și din bani lor le plătesc salariile pompoase!!

  • Refuzul, împiedicarea, de a folosi un bun public, adică conducta de apă, săvârșit de către viceprimar este infracțiunea de ABUZ IN SERVICIU!

  • Toată rezolvarea e la popa din Cotnari. El e "cheia si lăcata"😇

    Vorbiti cu popa din sat( Cotnari). Da, asa cum el cere bani de B0B0TEAZĂ si AJUN, acum trebuie sa și muncească pt acești bani.
    1.Să o scoată pe ” preoteasă” la stradă( uliță), să o imbrace(dezbrace) cu flori de pe câmp( doar pe cap si incheieturile mâinilor)…si sa cante:” paparudă udă, vină și ne udă,etc”🤣😅
    Explicație:dacă nu merge cu rugăciunile creștine pt ploaie, atunci e musai să apelăm la incantațiile străbune( pre-creștine).
    2.Zilele trecute, un popă se plangea ca „nu-i mai respectă lume,că bla-bla”! Acum e momentul ca BOR să-și mai spele păcatele
    ( onilă,pomohaci,taxe mari de ingropăminte,botez fara factură,etc): să adune toți popii de pe raza jud Iași și să se roage pt ploaie !😋 amin

  • Cărbune Cosmin a întrat fraudulos în poliție pentru simplu motiv că nu are înălțimea minimă. A fost respins la prima vizită medicală, iar după intervenția pilelor (aici vorbim de corupție) a fost admis!!!
    Cineva (dar nu are cine ori nu se vrea) ar trebui să intervină, că doar între timp piticul nu a crescut în înălțime!!!

  • Ce amesteci Divinitatea cu abuzul făcut de tac-tu, nu-ți șade bine acolo unde ești bă???

  • Cotnarenii sa mai puna stampila si pe altii, au ales un primar slab, condamnat penal.
    Acum, 4 ani n-au decat sa se planga daca au stat la umbra cand a fost votul.

    • Pariu că nu stă 4???

      • Sa dea Dumnezeu

      • Vor sta 4 ani ca doar i-ați votat ca ăștia s-au lipit bine de scaun și au prins putere ca doar le dă Deleanu de toate , stau bine la umbră ca afară sunt 40 de grade , și nu au nici o problemă de rezolvat în comuna , nu au fonduri , satul carjoaia are o jumate de stradă asfaltată în mai bine de 20 de ani de când este primar!!!!

  • Se cred șmecheri, cred ei că lumea doarme, nasol.
    Curte de Conturi, DNA, dosare penale, pușcărie.
    Asta-i așteaptă!

  • Nu are nimeni ce sa le faca nici primarului si nici vicelui. Cat e DELEANU IN FLOARE NICI IN P NU II DOARE!

  • Cărbune, de ce pui lacăt pe izvorul de apă, te crezi pe moșia lui mă-ta? Te prindem într-o seară și te batem măr.

  • Vicele face ce vrea pentru că i se permite, el nu știe că bătaia doare.

    • Cu bataia nu faceti nimic,afara din functie,si vicele si primaru si restu din primarie ce nu isi fac treaba.Rusine mare

  • Băăăăăăă, cum l-ați ales voi iar pe ăsta primar, că el nici apă nu vă oferă??? Nu ați învățat nimic din celălalt mandat care l-a avut, nu ați văzut că nu a făcut nimic pentru comuna asta, ci doar pentru el, devenind și ”penal”!! Dacă nici o cană de apă nu oferă membrilor comunității, atunci jos cu el cât mai urgent, că altfel, nu numai că nu o să vă dea o cană cu apă, dar o să vă și omoare cu zile. JOS CU EL, să nu plângeți mai târziu!!

  • Crezi? Vine ziua plății pentru fiecare. Nimeni nu-i de neatins!

  • Toți vorbiți pe de rost nici unul nu știți realitatea în privința conflictului cu apa.

  • Cine acuză că vicele a furat apă să aibă curaj să spună răspicat, lucrurile au stat exact invers. ,

  • Măi Cărbune, dacă te-a bătut Paul Beșleagă cu parul în cap, întrebarea este, de ce?

  • Paul Beșleagă

    Bună ziua! Domnule Jan Valjan, eu nu m-am bătut niciodată cu vecinul meu, Cărbune Dorin și nu există niciun conflict. De ce faceți afirmații interpretabile și mincinoase în spațiul public? Vă rog să veniți la noi și să vorbim deoarece asemenea fapte nu s-au petrecut niciodată.
    Vă rog să vă retrageți afirmațiile denigratoare și mincinoase la adresa mea. În caz contrar, vă acționez în judecată.

  • Pentru Domnul Paul Beșleagă: Afirmația despre un conflict între voi, circulă în rândul cotnărenilor, deci a fost preluată. Dacă nu este adevărată, retrag afirmația, odată cu scuzele de rigoare.
    Posibil să ai dreptate că între voi există o relație de prietenie, asoect care se poate constata și din pozele la acest articol (cea cu tractorul cu remorca plină cu butoaie).

  • Paul Beșleagă

    Nu de prietenie, suntem doar vecini și ne respectăm. Ați făcut o confuzie. El cară noaptea cu cisterna și tractorul verde. A fost filmat de cetățenii din comună pe care nu i-a lăsat sa ia apă.
    Eu sunt cel cu tractorul roșu și butoaiele roșii, împreună cu vecinii. Noi am împărțit apă duminică, în amiaza mare, pentru că reprezentanții primăriei nu ne-au ajută pe motiv că nu au motorină.

  • Se plange prostimea dupa ce au votat acelasi primar . Nu a mai fost alt candidat la Primarie? Multa prostie si prostime plangareata

    • Eu am ajuns sa cred voturile nu mai contează ca pe oricine votezi tot ei ies ,cred ca treba este aranjata deja , nu pot crede ca oamenii i-au vota dupa toți anii aceștia in care n-au făcut nimic pt combină!!!

  • Paul Beșleagă

    *ajutat

  • NICU LAE de la Cotnari

    Stimați cotnăreni, decât să vă certați pe apă
    ( #cinefuranoapteaapăesmeker) mai bine trimiteți sfoară in țară și aduceți 2-3 vrăjitoare sau 2-3 preoți
    ( e tot una) și faceți o sfeștanie, ceva care să imbuneze zeii, că vine prăpădul.
    Sau vorbiți cu popa și palimarul și faceți o slujbă de Tedeum (pentru venirea ploii).
    Fiecare familie să puie câte 5.000 lei pentru slujba de ploaie ( sau mai bine de banii ăia pt popi+ dascăli+pălimari chemați pe cineva să vă foreze niște puțuri de mare adâncime și aveți apă curată de băut)😋
    Amin

  • Bravo! Observ ca barbatii din Cotnari s-au feminizat. Domnilor fiti barbati!
    ,,Fi barbata Zoe!”
    Fiti verticali, mergeti la discutii cu dl primar, cu cei de la Apavital spre a rezolva situatia sau nu aveti nevoie de apa!
    Stati pe net si va certati, halal seriozitate.
    Cu bataie si cearta nu se rezolva nimic.
    Cei care va credeti grozavi, mergeti la primarie discutati fara par.
    Sau in Cotnari sunt numai femei si copii!
    Vai de steaua noastra, in caz de Ucraina, cu asa ,,oameni”, care fug ca potarnichile….

  • Fane elitistul

    Plăvanii să stea la coadă și să se roage la Ăl de Sus, poate îi aude din stratosferă, termosferă sau din cosmos, știu enoriașii exact. Elita se servește cu absolut tot ce vrea, bine mersi. Întotdeauna. 😉

  • Sa dea Dumnezeu

  • Nu-i asa ca-i bine la tara?

  • Cu bataia nu faceti nimic,afara din functie,si vicele si primaru si restu din primarie ce nu isi fac treaba.Rusine mare

  • Cè uniti niciunu nu se plange ca nu este apa,si toti tac din gura nu se stie motivul.

  • 🍓Giorgiana, manichiuristă pe timp de zi

    Am reușit să ne adunăm 200 de femei din municipiul Iași. Suntem 200 de tinere femei care practică video-chatul in fosta capitală a Moldovei. Avem 10 autocare si ne intreptăm chiar acum spre Cotnari. Suntem pe drum…
    Avem unde dormi in noaptea asta?!🥲

    Venim sa facem o rugăciune
    ( dimpreuna cu sătenii) de aducere a umezelii in localitatea Cotnari. Ceva,ceva tot trebuie sa iasă…
    Va rugăm sa ne primiti cu paine si sare și vaselină / sau ulei de palmier😚

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *