Prima pagină » Titlurile zilei » Circ cu angajații din Primăria Iași! Zeci de muncitori înarmați cu utilaje au fost trimiși să spargă poarta unui om de afaceri. Executorul judecătoresc și-a pus mâinile în cap când a ajuns la proprietatea din Bucium – FOTO/VIDEO

Circ cu angajații din Primăria Iași! Zeci de muncitori înarmați cu utilaje au fost trimiși să spargă poarta unui om de afaceri. Executorul judecătoresc și-a pus mâinile în cap când a ajuns la proprietatea din Bucium – FOTO/VIDEO

03 iun. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Un om de afaceri s-a trezit cu angajații Primăriei Iași care voiau să-i demoleze poarta. Mai bine de două ore au stat în fața proprietății până a venit executorul judecătoresc Bogdan Tufeanu. S-au făcut zeci de măsurători pentru a face loc unui drum public. Finalul a fost neașteptat

Scandal imobiliar în zona Bucium din Iași! În cursul dimineții de ieri, 02.06.2021, proprietarul unui teren de 6.500 de metri pătrați din zona Bucium s-a trezit cu mai mulți muncitori în fața porții, însoțiți de reprezentanți ai Primăriei Iași. Aceștia i-au înștiințat pe Mariana și Constantin Niculiță că vor să pună în aplicare o hotărâre judecătorească pentru demolarea porții. Mai multe camioane și utilaje au fost aduse de muncitorii de la Citadin SA și Servicii Publice Iași SA, societăți aflate în subordinea municipalității, de parcă s-ar fi demolat o clădire.

Constantin Niculiță, patronul școlii de dans sportiv „Nikons”, a precizat că toată acțiunea este abuzivă, pentru că proprietatea nu se află în unitatea teritorial-administrativă a municipiului Iași. Pe scurt, bărbatul a arătat că s-a dorit intrarea pe proprietatea personală considerată cale de acces spre centrul de bătrâni „Sf. Anton”. De precizat că accesul spre proprietatea afaceristului se realizează din șoseaua Bucium prin strada Schit Tărâță, spre sat Pietrărie, comuna Bârnova.

„Eu sunt proprietar aici din 1992, de când am cumpărat. După un an am construit și casa, terenul l-am cumpărat împreună cu un vecin. Cei de la Primăria Iași vor să deschidă un drum care vine dinspre strada Tărâță. Eu nu am nicio problemă, dar ei vor să treacă prin curtea mea. Eu m-am judecat cu ei și am câștigat. În buletin eu sunt înregistrat pe comuna Bârnova, nicidecum pe Iași. Eu plătesc taxele la Primăria Bârnova”, a precizat Constantin Niculiță, în vârstă de 65 de ani.

Constantin Niculiță a pus la dispoziție hotărârea judecătorească

Omul de afaceri a mai arătat că acțiunea Primăriei Iași este total abuzivă. La demolare au fost prezenți Daniel Peltea, șef Serviciu Control Urbanism, dar și Cătălin Bejan, șef Birou Monitorizarea Punerii în Aplicare a Hotărârilor Judecătorești. Conform unei adrese trimise de Serviciul Cadastru, s-a arătat că proprietatea lui Constantin Niculiță se află pe teritoriul comunei Bârnova.

„Ca urmare a sesizării dumneavoastră nr.19534/25.11.2009, vă comunicăm că în urma analizei planului cadastral actualizat cu documentațiile de carte funciară de pe extravilanul municipiului Iași, precum și extravilanul comunei Bârnova, parcelele numărul 3269/1, 3269/2, 3269/3 din tarlaua 53, conform titlului de proprietate numărul 13739/16.11.1992, aparțin teritoriului administrativ al comunei Bârnova”, se arată în răspunsul primit de omul de afaceri de la Oficiul Județean de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OJCPI) Iași.

De fapt, Primăria Iași trebuia să intre pe proprietatea altui vecin, Adrian Tomoșoiu, care ar fi obturat calea de acces, conform celor spuse de Constantin Niculiță. În anul 2017, municipalitatea ieșeană a dispus demolarea clădirilor cu risc seismic  din zona Păcurari.

Executorul judecătoresc Radu Tufeanu trebuia să pună în aplicare hotărârea judecătorească

După aproape două ore de discuții, și-a făcut apariția și executorul judecătoresc Bogdan Tufeanu. Acesta a verificat actele, a măsurat poarta cu privirea și a ascultat părțile implicate. După verificarea zonei, executorul și-a dat seama că nu are ce pune în aplicare.

„O împrejmuire pentru exploatarea din zonă nu mai este. S-a îndeplinit de bună voie”, a precizat Bogdan Tufeanu, spre nemulțumirea reprezentanților Primăriei. În consecință, demolarea a fost anulată. Nici reprezentanții Primăriei Iași nu au vrut să comenteze circul de ieri. „Relațiile le luați de la executorul judecătoresc. El este responsabil pentru executări, așa cum a decis instanța, cum prevede legislația în vigoare. Noi asigurăm doar logistica”, a spus Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Copaci-monument, de peste 120 de ani, blochează orice lucrare în zonă

Constantin Niculiță a mai făcut câteva precizări legate de intenția municipalității de a crea o cale de acces pe lângă proprietatea personală. Mai precis, chiar lângă amplasamentul revendicat de Primărie se află un copac secular, considerat monument al naturii, din specia Sorbus Domestica, aflat și în evidența reprezentanților Grădinii Botanice.

„Aici, într-adevăr, exista o uliță, în zona fostului IAS (întreprindere agricolă de stat- n.r.). Au venit proprietarii, au fost puși în posesie, iar IAS-ul a dispărut. Bineînțeles, am documente de la IAS care spun că a fost un drum de exploatare pentru livadă, o cărare, nu un drum. Am fost vizitat de executorul judecătoresc care venea din partea Primăriei Iași, fără să existe o motivație certă. Am prezentat documentele pe care le aveam, pe care ei nu le aveau, ultima sentință judecătorească, care îmi dădea câștig de cauză mie privind construirea unui gard în apropierea unui drum care nu avea nicio legătură cu realitatea. Sunt mai multe proprietăți în zonă, nu există cale de acces, și ei au căutat o soluție, dar nu au găsit-o. În final, s-a constatat că e proprietatea mea, că nu s-a comis o ilegalitate”, a încheiat Constantin Niculiță.

În trecut, Primăria Iași a organizat campanii de demolare a garajelor ilegale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`