Prima pagină » Sport » Ciprian Sora, drumul de la „un greu“ al ringului, la om de afaceri

Ciprian Sora, drumul de la „un greu“ al ringului, la om de afaceri

11 oct. 2021, 16:13,
în Sport

Ciprian Sora, unul dintre cei mai cunsocui mai iubiți luptători români, este primul și deocamdată singurul român care a obținut titlul de campion mondial de Muay Thai. De când a pășit prima dată în sala de lupte și până în prezent, Ciprian Sora s-a dedicat sporturilor de contact, fiind un adevărat exemplu pentru orice luptător.

În ianuarie 2009, acesta și-a lansat Academia de Lupte „Ciprian Sora”, și în momentul în care a început să aibă probleme financiare, și-a ianugurat „Ciprian Sora Gym”.

Clubul lui Ciprian Sora, cel mai mare din țară, își desfășoară activitatea în Sala Polivalentă din București, și se adresează celor care vor să practice fitness, kangoo jumps, aerobic, zumba sau kick-boxing.

„Eu nu mi-am făcut casă, ci am ales să construiesc un club sportiv prin intermediul căruia să lansez campioni europeni și mondiali”, spunea Ciprian Sora în momrntul deschiderii oficiale a clubului său.

Ciprian Sora

Cine este Ciprian Sora

Ciprian Sora s-a născut pe 23.10.1976 și este antrenorul lotului național de Kick-Box și Muay Thai.

Fostul luptător, în vârstă de 45 de ani, este profesor de educație fizică și sport şi antrenor de Kick-box / Muay Thai.

Ciprian Sora a început săpractice kick-box la vârsta de 14 ani, în Bucureşti, avându-l ca profesor pe Dan Deliu.

Din 1996, ca elev al lui Shihan Mircea Boldea, până în 2003 a obţinut cele mai mari performanţe din cariera sa de luptător, fiind campion naţional neînvins la kic-kbox şi la thai-box.

Ciprian Sora

În 1997, a obținut locul al III-lea în Campionatul Mondial IAMTF (Federaţia Internaţională de Muay Thai de Amatori), în Thailanda, și locul al II-lea la Cupa Mondială IKBF.

În 1998, a devenit Campion European IKBF (Federaţia Internaţională de Kick-boxing) la kick-box şi a ocupat locul al II-lea la campionatul European IAMTF.

Anul următor,CIprian a devenit campion mondial de thai-box la IAMTF, în Thailanda, la categoria 86 de kg.

În anul 2000, a ocupat locul al III-lea la Campionatul European de IAMTF și a luat medalie de bronz la Campionatul European de Thai-box din Cipru;

În 2001, Ciprian Sora a ocupat locul al II-lea la Internaţionalele Germaniei.

Ciprian Sora

Palmares extraordinar pentru luptătorul român

Până să ajungă în circuitele profesioniste, Ciprian Sora a avut 80 de lupte în circuitele de amatori, dintre care a câştigat 75, 45 prin KO. În circuitul profesionist Local Kombat, Ciprian Sora are 15 victorii şi 2 înfrângeri.

Pe lângă toate aceste medalii și titluri obținute, Ciprian Sora a fost declarat „cel mai tehnic luptător” din Local Kombat, în 2007.

Ca antrenor, Ciprian Sora a lucrat în ultimii ani cu Alexandru Lungu, Cornel Rus, Raul Cătinaş, Valentino Petrescu sau Răzvan Ghiţă. Astăzi, Ciprian Sora se concentrează pe formarea carierei luptătorilor săi de K1 și pe dezvoltarea propriei săli de fitness.

Ciprian Sora, care rămâne deocamdată singurul sportivul ale cărui rezultate nu au fost egalate până acum în România la sporturile de contact, își doreşte ca sportivii săi care se pregătesc în cadrul clubului său să-i depăşească rezultatele și să se poată lăuda și cu faptul că a pregătit niște adevărați campioni care i-au întrecut rezultatele lui ca sportiv.

Un alt fost mare luptător român care și-a deschis propriul club este ieșeanul Cătălin Moroșanu. Acesta și-a deschis recent, în București, Academia „Cătălin Moroșanu“.

Ciprian Sora

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *