Prima pagină » Sport » Ciprian Paraschiv, președintele lui Poli Iași, trage un semnal de alarmă după ce jucătorii lui Dinamo s-au infectat cu COVID-19: „Dacă virusul se află în perioada de incubație și transmitem mai departe?”
Ciprian Paraschiv, președintele lui Poli Iași, trage un semnal de alarmă după ce jucătorii lui Dinamo s-au infectat cu COVID-19:

Ciprian Paraschiv, președintele lui Poli Iași, trage un semnal de alarmă după ce jucătorii lui Dinamo s-au infectat cu COVID-19: „Dacă virusul se află în perioada de incubație și transmitem mai departe?”

17 iul. 2020, 04:00,
în Sport

Președintele celor de la Poli Iași, Ciprian Paraschiv, s-a arătat extrem de îngrijorat față de ultimele evenimentele de la Dinamo, când 6 jucători s-au infectat cu virusul COVID-19. Cele două formații s-au întâlnit în meci direct, duminică, într-o partidă de campionat.

Ciprian Paraschiv, președintele celor de la Poli Iași, se gândește că poate ar fi mai bună amânarea partidei cu Viitorul Constanța, de luni, în contextul în care jucătorii săi au înfruntat pe Dinamo în urmă cu câteva zile. Oficialul moldovenilor pune răul înainte și se gândește că există posibilitatea ca, la ora partidei cu Viitorul, în cazul unor presupuse infectări cu COVID-19 de la dinamoviști, virusul să se afle în perioada de incubație și să nu fie detectat la timp printre jucătorii săi.

Loturile echipelor din Liga I sunt testate, de regulă, cu cel puțin 48 de ore înaintea unui meci

Loturile echipelor din Liga I sunt testate, de regulă, cu cel puțin 48 de ore înaintea unui meci.

„În primul rând am primit vestea cu mare îngrijorare pentru că noi am făcut testarea înaintea meciului cu Dinamo și toată lumea era în regulă. La acest moment, pentru că au fost contacte directe, pentru că eu cred că au fost contacte directe, antrenorii mei au lucrat la Dinamo, sunt convins că s-au salutat cu cei de acolo. Sunt foarte îngrijorați pentru că noi nu avem nicio vină, dacă Doamne ferește, la următoarea testarea vom avea probleme. Ne pare foarte rău pentru jucătorii lui Dinamo, în mod cert, Doamne ferește de așa ceva, dar în același timp sunt foarte îngrijorat pentru echipa mea. Te gândești și mai departe. Luni am meciul cu Viitorul, dacă băieții mei se află în perioda de incubație și dăm mai departe. Astea sunt cele mai negre scenarii pe care le văd acum”, a declarat Paraschiv, președintele de la Poli Iași, pentru Telekom Sport.

Există posibilitatea ca întreg staff-ul celor de la Poli Iași să fie supus unui nou set de teste

Există posibilitatea ca întreg staff-ul celor de la Poli Iași să fie supus unui nou set de teste, deoarece jucătorii și antrenorii celor de la Iași și Dinamo se cunosc foarte bine și au interacționat în ziua meciului, chiar dacă au încercat să respecte normele de distanțare socială. La vestiare sau în duelurile „om la om”, toate aceste precauții dispar involuntar.

„(Luați în calcul o retestare?) Deja de patru zile așteptăm și noi indicații de la Ligă. Să vedem ce ar trebui făcut. Din ce știu eu, perioada de incubație este mai mult de 5 zile. Cel puțin 7 zile, nu știm când am avea timp să o facem. O facem degeaba acum dacă o facem într-un timp atât de scurt. Dar așteptăm recomandări de la Ligă, Federație, cei care au redactat protocolul medical. Mi se pare normal ca jucătorii care sunt în regulă, testați negativ, să nu se antreneze în această perioadă și să stea în autoizolare”, a completat Ciprian Paraschiv.

Data limită la care trebuie încheiat sezonul de Liga I de fotbal este de 5 august

Data limită la care trebuie încheiat sezonul de Liga 1 este de 5 august. Barajul de menținere/promovare în Liga 1 era programat inițial pe 9 și 12 iulie, însă există șanse să fie mutat pe 15 și 18 iulie, pentru a le oferi răgaz în disputarea restanțelor.

„Asta oricum e o mare problemă, nu mai sunt date în calendar. E o nebunie. Nu îmi dau seama cât au încercat să respecte protocolul sau nu, dar din informațiile mele și ei, la rândul lor, au avut contact cu cei de la Petrolul. Deci nu știi de unde a plecat și unde se poate ajunge. Dacă ai mei, Doamne ferește, sunt infectați și eu am meci cu Viitorul, nu știu cum va juca acest play-out.

Ne sperie. Să nu uităm că Mircea Rednic are o vârstă, are 58 de ani. Și noi mai în etate, sunt vulnerabili. Chiar nu vedem o soluție cum ar putea arăta play-out-ul în continuare. Chiar nu mai vreau să fiu văzut ca nebunul Ligii 1. Ce am avut de zis, am zis atunci. Acum eu îmi doresc ca echipa mea să fie sănătoasă și să ne luăm punctele noastre”, a completat președintele celor de la Poli Iași, Ciprian Paraschiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *