Prima pagină » Actualitate » Ciprian Marica, urmărit penal de DNA. Ce acuzații i se aduc fostului internațional
Ciprian Marica, urmărit penal de DNA. Ce acuzații i se aduc fostului internațional

Ciprian Marica, urmărit penal de DNA. Ce acuzații i se aduc fostului internațional

30 aug. 2024, 18:00,
în Actualitate

Direcția Națională Anticorupție (DNA) Constanța a demarat o anchetă penală împotriva unor foști funcționari publici care au activat în cadrul Consiliului Județean Constanța, precum și împotriva unor foști proprietari ai Clubului Sportiv Farul Constanța.

Cazul investigat de procurorii anticorupție datează din 2019 și implică infracțiuni precum abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu.

Printre persoanele vizate de anchetă se numără Matichescu Mirela-Florența, Popa Șerbu Oana, Dumitrașcu Aureliu-Decebal, Boieru Crina-Elena, Costencu Irina-Elena, Spineanu-Georgescu Luciana, Ruse Vadim Corneliu, Chesnoiu Paul, Cîrjă Lucian-Sorin, alături de Ciprian Marica, Stoian Florin și Manea Vlad-George, aceștia din urmă fiind foști proprietari ai Clubului Sportiv Farul Constanța.

Ciprian Marica, urmărit penal în dosarul Farul Constanța

Ciprian Marica este investigat pentru „instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut un folos necuvenit,” conform articolului 47 din Codul Penal, referitor la articolul 132 din legea nr. 78/2000 și articolul 297 alin. (1) din Codul Penal. Se presupune că Marica a obținut fonduri nerambursabile în mod ilegal de la Consiliul Județean Constanța în 2018, când era patron al echipei Farul Constanța. Prejudiciul total estimat în acest caz este de aproximativ 170.000 de euro.

Potrivit probelor colectate, funcționarii din Consiliul Județean Constanța ar fi încălcat procedurile legale în procesul de selecție publică a proiectelor și de atribuire a finanțărilor nerambursabile pentru activități sportive. Eligibilitatea Asociației Sportive Club Sportiv Farul Constanța a fost stabilită în mod ilegal, fără concurență și într-un mod discriminatoriu. Astfel, a fost semnat contractul de finanțare nerambursabilă pentru activitatea sportivă nr. 21124/09.08.2018.

În baza acestui contract, s-au efectuat plăți către Asociația Sportivă Club Sportiv Farul Constanța, provocând un prejudiciu de 835.757,26 lei bugetului UATJ Constanța, sumă care a fost obținută în mod necuvenit de către asociația sportivă prin reprezentanții săi, printre care se numără și Ciprian Marica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
30 august 2024
30 august 2024