Prima pagină » Culinar » Rețete de ciorbe rapide la care nu te-ai fi gândit. Infuzie de vitamine în mai puțin de 30 de minute

Rețete de ciorbe rapide la care nu te-ai fi gândit. Infuzie de vitamine în mai puțin de 30 de minute

02 nov. 2023, 14:08,
BZI.ro, în Culinar

Nimic nu este mai reconfortant după o zi lungă de muncă decât un bol mare de ciorbă caldă, în special atunci când este gata în 30 de minute sau mai puțin. Aceste două rețete de ciorbe rapide sunt reconfortante și consistente, și nu necesită să îți bați capul sau să petreci prea mult timp în bucătărie.

Ciorbe rapide. Ciorbă de legume verzi

Vă prezentăm o ciorbă vegetariană plină de arome și extraordinar de sănătoasă. Ciorbele sunt una dintre cele mai bune modalități de a conferi organismului o explozie de vitamine. Combinația de legume verzi aromate, alături de pesto-ul cu lămâie, oferă un gust final unic și deosebit acestei ciorbe.

Această rețetă presupune foloiserea a 4 lingurițe de ulei de măsline, 1 1/2 căni de praz tăiat subțire (aproximativ 2 bucăți), 1 cană de țelină tăiată subțire, 1 lingură de usturoi tocat, 1/4 linguriță de sare, 4 căni de apă sau supă de legume, 3 crenguțe de cimbru, 1 cană de fasole verde tăiată, 1 cană de păstăi de mazăre dulce tăiată în treimi, 1 conservă (400 grame) de fasole albă italiană (clătită și scursă), 2 căni de frunze de spanac pentru bebeluși, 1/4 cană de frunze de busuioc, 1 cățel de usturoi, 2 linguri de parmezan proaspăt ras, 2 lingurițe de coajă de lămâie rasă, 1 lingură de suc proaspăt de lămâie.

Încinge o oală mare la foc mediu, și adaugă 2 lingurițe de ulei, prazul, țelina, 2 lingurițe de usturoi și sarea, lasându-le la călit timp de 5 minute. Adaugă supa de legume (sau apa) și cimbrul. Acoperă și așteaptă să dea în clocot. Adaugă mazărea dulce, fasolea verde și conserva de fasole boabe, și lasă la fiert, fără capac, timp de 4 minute. Scoate cimbrul, adaugă o cană de spanac și oprește focul.

Într-un blender, adaugă 1 cană de spanac, busuiocul, parmezanul, coaja de lămâie, sucul de lămâie, 1 linguriță de usturoi și 2 lingurițe de ulei, și amestecă până obții o pastă fină de pesto. Împarte supa în 4 boluri, și adaugă sosul pesto deasupra.

Ciorbă de vită și ridiche daikon

Cunoscut oficial sub numele de Soegogi-muguk, acesta este un preparat coreean fantastic pe bază de vită și ridiche, ușor de preparat și care te va încălzi pe interior în zilele reci. În mod tradițional, aceasta se servește cu orez fiert.

Pentru a o prepara va trebui să aveți pregătit 350 grame de carne de vită tăiată în felii de 2.5 centimetri grosime, 8 căni de apă, 350 grame de ridiche daikon (ridiche albă chinezească), tăiată în felii de 0.5 centimetri grosime, o lingură și jumătate de sos de pește, 1/2 linguriță de sos de soia, 1/2 linguriță de sare kosher, sau după gust, 1/4 ceașcă de usturoi tocat, 4 cepe verzi tăiate felii. Pentru servire, aveți nevoie de orez jasmine și ceapă verde tăiată felii.

Adaugă apa și ridichea daikon într-o cratiță de dimensiuni medii, și las-o să fiarbă cu capac timp de 20 de minute. Adaugă carnea tăiată felii, sosul de pește, sosul de soia, usturoiul și sarea kosher. Dă în clocot, apoi sredu focul la flacăra medie spre mare și gătește timp de 45 de minute. Redu temperatura la minim și adaugă ceapa verde, gătind-o pentru încă 25 de minute.

După aceea, gustă supa și ajustează condimentele după bunul plac. Adaugă mai mult sos de pește și sare kosher, dacă este necesar. Servește cu orez jasmine fiert separat, și presară deasupra câteva felii de ceapă verde. Cu siguranță că aceste două ciorbe rapide vor merge de minune servite la prânz sau cină, cu atât mai mult cu cât conțin numeroși nutrienți valoroși pentru organsim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *