Prima pagină » Culinar » Ciorbă țărănească de legume. Rețetă explicată pas cu pas pentru tinerele gospodine

Ciorbă țărănească de legume. Rețetă explicată pas cu pas pentru tinerele gospodine

21 feb. 2023, 11:10,
BZI.ro, în Culinar

Ciorba țărănească de legume este un prim fel de mâncare ușor și simplu pentru toate vârstele. Supa țărănească se face rapid din cele mai simple și accesibile legume pe care le puteți găsi în orice magazin. Nu necesită mult timp pentru gătit. Se poate folosi orice fel de bulion, atât de legume, de carne sau de ciuperci.

Pentru a pregăti această ciorbă veți avea nevoie de varză albă în cantitate de 300 gr, 5 cartofi, 1 morcov, o bucată de ceapă, 250 gr de roșii 2 cuișoare de usturoi, 1,5 linguri de bulion, verdețuri și sare după gust. Pentru a pregăti ciorba mai întâi se pregătesc ingredientele. Spălați bine legumele și uscați-le. Legumele rădăcinoase pot fi spălate cu o perie.

Ciorbă țărănească de legume. Cum să tai varza?

Din moment ce toate ingredientele sunt pregătite trebuie să clătiți și să decojiți roșiile, punându-le la fiert. Decojiți și tăiați ceapa în cubulețe și prăjiți-o într-o tigaie cu ulei vegetal până când își schimbă ușor culoarea.

După care, tăiați morcovii decojiți în jumătăți de felii și adăugați-i la ceapă. Opțional, în loc să îi dați prin răzătoare, îi dați pe un tocător grosier. Se sotează și se amestecă timp de aproximativ 2-3 minute. Ulterior, zdrobiți cu un cuțit cățeii de usturoi, turtiții.

Adăugați la legume și după 3-5 minute opriți focul. Uitați-vă la gradul de pregătire al legumelor. Acesta depinde de duritatea morcovilor. Morcovii nici nu ar trebui să fie prăjiți, ci ușor înăbușiți, dar este o chestiune de gust. Îi puteți, de asemenea, prăji.

Varza albă decojită se taie după propria preferință. Astfel, puteți opta pentru cubulețe, pai, sau cum vă place. Din moment ce varza este tăiată, puneți o oală cu bulion pe aragaz, aduceți-o la fierbere. Adăugați varza tăiată în bulion.

Cât timp se gătește ciorba? Când se adaugă roșiile în supă

Ulterior, tăiați în cubulețe cartofii curățați de coajă. Când bulionul și varza ajung la fierbere, adăugați cartofii și legumele prăjite în supă. Gătiți timp de 25-30 de minute sau până când cartofii sunt fierți.  10 minute înainte ca supa să fie gata adăugați roșiile și sare după gust.

În supa gata tăiați verdeața tocată mărunt. Supa este aromată, gustoasă și, cel mai important, plină de vitamine. Această supă este deosebit de gustoasă vara, când legumele pot fi culese chiar din grădină. Pe când, iarna, supa țărănească bună vă va încălzi, vă va proteja de răceli, vă va aminti de vară.

Bineînțeles, în această perioadă cumpărăm legume din magazin și ne aprovizionăm din pivnițe, așa că roșiile proaspete pot fi foarte bine înlocuite cu piure de roșii. Astfel, pentru 1,5 litri de lichid vor fi suficiente 2 linguri, sau puteți, să luați roșii din congelator, apropo, și verdețuri. Această alternativă vă ajută să obțineți o ciorbă aproape la fel de bun ca și cea pregătită cu verdețuri proaspete.

Ciorba țărănească de legume este un fel de mâncare care conține cel puțin 50% lichid. Supa este o parte importantă a alimentației umane, servind ca sursă de energie și material pentru construirea organelor și țesuturilor corpului. Supele conțin multe proteine, grăsimi, carbohidrați și extracte dizolvate, care sunt ușor de digerat și asimilat de către organism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *