Gustoasa ciorbă de varză murată făcută după rețeta tradițională este pe placul multora dintre noi. Când vine vorba de ciorbele de casă, rețetele sunt diverse și spectaculoase. Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un adevărat deliciu acrișor, putem pregăti o ciorbă de varză murată. Iată cum să pregătești acasă o mâncare delicioasă.
Cea mai bună ciorbă de varză murată după rețeta bunicii
Ciorba de varză este extrem de gustoasă și aromată, fiind recomandată și în cazul celor care se află la dietă. Această ciorbă de casă are numeroase beneficii pentru organism și are puține calorii. Gospodinele se întrec în tot felul de rețete când vine vorba de ciorbe. De la gustoasele ciorbe de pui, legume sau de varză, toate sunt pe placul celor de la masă.
Pentru a obține o ciorbă de varză murată aromată și savuroasă, trebuie să ținem cont de câteva trucuri simple din rețeta bunicii. Astfel, la final vom obține o mâncare delicioasă, care va readuce la masă aromele din vremea de odininoară.
Pe lângă această ciorbă gustoasă, putem pregăti alte delicii dulci-acrișoare. De exemplu, pentru sezonul rece tot mai multe doamne pregătesc pentru cămară cei mai buni castraveți murați. Secretul unor murături fără floare este saramura. Aceasta trebuie făcută ținând cont de câteva reguli simple.
De asemenea, gospodinele mai pregătesc și gogonele murate la borcan pentru iarnă. Acestea pot fi servite alături de bucate alese, iar dacă sunt conservate în mod corect, gogonelele murate își vor păstra savoarea mai mult timp.
Cum să pregătești o mâncare gustoasă și aromată
Dacă vrem să pregătim o delicioasă ciorbă de varză murată vom avea nevoie de 1 varză murată, 1 morcov, 1 ceapă, 2 cartofi, 1 rădăcină de păstârnac, 1 linguriță de cimbru uscat, 2 roșii, 1/2 l de zeamă de varză și 1 lingură de ulei.
Mai întâi se pregătește varza pentru ciorbă. Aceasta se desărează cu câteva ore înainte de a face ciorba. Se pune varza murată în apă rece și se lase timp de câteva ore, apoi se taie fideluță. Într-o oală mare se pune uleiul la încins, apoi se adaugă ceapa tăiată mărunt, morcovul dat prin răzătoare și păstârnacul.
Se lasă în oală până când se călesc ușor toate ingredientele și se înmoaie, apoi se adaugă varza și cartofii tăiați cubulețe. După aceea se pune apă în funcție de cât de groasă vrem să iasă ciorba și se lasă la fiert.
Se adaugă după aceea roșiile curățate de pieliță și zeama de varză acră, apoi se lasă să mai dea un clocot. Când ciorba de varză este gata, se pune deasupra puțin cimbru uscat pentru un plus de savoare.
Dacă vrem să oferim ciorbei un gust aparte, putem adăuga și rădăcini de pătrunjel sau frunze de pătrunjel proaspăt, leuștean, ardei iute și boia de ardei iute. În ciorba de varză murată mai putem pune și câteva bucăți de costiță, ciolan afumat, mușchiuleț sau kaizer. De asemenea, acest deliciu culinar poate fi servit cu smântână și mămăliguță.
Ciorba de varză murată este gustoasă, aromată și ușor de făcut. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, la final vom obține o mâncare savuroasă și pe placul tuturor celor de la masă.