Dacă vrem să îi răsfățăm pe cei dragi cu un preparat culinar gustos și sănătos, putem pregăti o ciorbă de varză dulce cu carne de porc. Această ciorbă este ideală de servit la mesele de sărbătoare în familie. Ciorba de varză dulce cu carne de porc poate fi făcută și pentru masa de Crăciun sau de Revelion alături de alte preparate. Iată rețeta cu care vei obține acasă o mâncare delicioasă și ușor de pregătit.
Ciorbă de varză dulce cu carne de porc
O mâncare gustoasă, sățioasă și sănătoasă, ideală de pregătit la orice masă este o ciorbă de varză dulce cu carne de porc. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Când vine vorba de rețetele de ciorbă, gospodinele se întrec în tot felul de trucuri culinare.
Ciorba de varză dulce cu carne de porc poate fi pregătită și la masa de Crăciun sau de Revelion alături de alte bucate alese. Pentru iubitorii de ciorbe putem face și un borș de perișoare moldovenesc, cu legume și verdețuri proaspete.
Pentru a obține o ciorbă aromată și gustoasă trebuie să facem mai întâi un borș de casă cu sau fără huște. Rețeta bunicii este ideală pentru a pregăti un borș acru. Ciorba de varză cu carne este ideală de servit la orice masă, chiar și de Crăciun sau de Revelion, alături de alte bucate alese.
Cum să pregătești o mâncare gustoasă după rețeta de odinioară
Pentru ciorba cu carne de porc vom avea nevoie de 500 g de carne de porc, 1 varză, 2 cepe, 1 morcov, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 păstârnac, 1 ardei gras, 2 linguri de pastă de roșii, sare și piper după gust, cimbru, 2 foi de dafin, 1 legătură de mărar, zeama de la o lămâie, 1 lingură de oțet balsamic și 4 l de apă.
Mai întâi vom spăla și vom curăța legumele, apoi le vom toca în cubulețe și rondele. Se spală varza și se îndepărtează primele foi de la varză. Se toacă varza, apoi se spală carnea de porc afumată și se pune la fiert într-o oală cu apă.
După ce carnea se desprinde de pe oase se adaugă ceapa și rădăcinoasele. După 15 minute se adaugă în oală varza tocată și ardeiul gras. Se potrivește gustul cu condimente, iar la final punem zeama de lămâie și oțetul. Când ciorba este gata se pune și mărarul proaspăt tocat. Dacă ciorba este prea dulce, putem adăuga și un pic de borș de casă sau mai multă zeamă de lămâie.
Ciorba de varză dulce cu carne de porc este o mâncare tradițională gustoasă și ușor de pregătit acasă. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, la final vom obține un adevărat deliciu. Pentru iubitorii de preparate ca pe vremea bunicii, putem face și o varză călită cu afumătură. Aceasta merge servită cu mămăliguță și ardei iute. La fel de bine putem face și o salată de varză ca garnitură pentru o friptură de porc fragedă și suculentă. Rețetele cu varză murată sau proaspătă sunt diverse și pot fi adaptate după gust și preferințe.
ati scris ” ciorbă de varză dulce cu carne de porc” de fix 10 ori