Prima pagină » Culinar » Ciorbă de sfeclă roșie. Rețeta tradițională cu care vei pregăti o ciorbă gustoasă și sănătoasă

Ciorbă de sfeclă roșie. Rețeta tradițională cu care vei pregăti o ciorbă gustoasă și sănătoasă

20 apr. 2023, 13:07,
în Culinar

Delicioasa ciorbă de sfeclă roșie este pe placul multora dintre noi. Aceasta este aromată, sățioasă și ușor de făcut. Pentru acest deliciu preparat ca în vremea bunicii avem nevoie de câteva ingrediente și de un plus de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat. Iată rețeta tradițională cu care vei pregăti o ciorbă gustoasă și sănătoasă.

Ciorbă de sfeclă roșie

Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu o mâncare delicioasă și sănătoasă putem face o ciorbă de sfeclă roșie. Aceasta are o savoare aparte, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, vom obține la final un preparat irezistibil. Când vine vorba de ciorbe, gospodinele se întrec în tot felul de rețete.

Ciorba de sfeclă roșie se face rapid, avem nevoie de câteva ingrediente, iar la final ne vom încânta papilele gustative cu o mâncare delicioasă. Pentru iubitorii de preparate tradiționale făcute ca în vremea de odinioară putem găti și o mâncare de spanac cu orez. Aceasta este ideală mai ales în sezonul de primăvară când este necesară revitalizarea organismului.

Pe lângă aceste mâncăruri gustoase putem pregăti la mesele de sărbătoare și niște sarmale gustoase după rețeta tradițională. Toate aceste delicii sunt ideale la ceas de sărbătoare, dar și ori de câte ori vrem să ne bucurăm de savoarea unor bucate alese.

Cum să pregătești cea mai bună ciorbă la tine în bucătărie

Pentru ciorba de sfeclă roșie vom avea nevoie de 2 cartofi, 2 sfecle roșii, 1 ceapă roșie, 2 morcovi, 1 varză mică roșie, 1 frunză de dafin, 2 l de supă de legume, 2 linguri de ulei de măsline, 250 ml de suc de roșii, oțet sau zeamă de lămâie și sare și piper după gust.

Mai întâi se spală sfecla și se dă prin răzătorea mare. Cartofii se curăță, se spală și se taie în cubulețe potrivite. După aceea se curăță morcovul și se dă prin răzătoare, apoi se taie ceapa mărunt, iar varza se curăță și se taie fideluță. Într-o tigaie se pune uleiul la încins apoi se adaugă ceapa care se lasă la călit ușor. Se pune după aceea morcovul și se gătește împreună cu ceapa timp de 3 minute. După aceea se pun și cartofii tăiați cubulețe împreună cu varza, sucul de roșii, supa de legume și foaia de dafin și se amestecă ușor.

Amestecul obținut se toarnă într-o oală mai mare apoi se adaugă borșul și se lasă totul la fiert până când legumele s-au înmuiat. Se adaugă sfecla roșie și se condimentează cu sare și piper după gust, apoi se pune o foaie de dafin pentru a oferi ciorbei un plus de savoare. Când este gata, se ia oala de pe foc și se lasă la răcit. Se pune un pic de oțet pentru un gust acrișor și se servește ciorba călduță împreună cu o pâine de casă gustoasă și pufoasă.

Ciorba de sfeclă roșie are o savoare aparte, este sănătoasă și ușor de pregătit. Acest deliciu este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, la final vom obține o ciorbă de casă delicioasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *