Prima pagină » Culinar » Ciorbă de roșii cu leuștean ca la mama acasă. Cum să te bucuri pe deplin de savoarea acesteia
Ciorbă de roșii cu leuștean ca la mama acasă. Cum să te bucuri pe deplin de savoarea acesteia

Ciorbă de roșii cu leuștean ca la mama acasă. Cum să te bucuri pe deplin de savoarea acesteia

31 ian. 2024, 13:09,
în Culinar

Leușteanul are un gust unic și vibrant, care oferă o explozie de arome mâncărurilor preparate de gospodine. Adăugat într-o salată cu mentă, ștevie, ceapă verde și diverse alte verdețuri, puteți obține un preparat cu adevărat imbatabil, gustos si plin de vitamine. Leușteanul se potrivește de minune în compania unor roșii bune, precum este această rețetă de ciorbă de roșii cu leuștean.

Ciorbă de roșii cu leuștean ca la mama acasă

Rețeta pe care v-o prezentăm pune în valoare autenticitatea și prospețimea ingredientelor utilizate, astfel încât servirea ciorbei va deveni un moment de adevărată bucurie culinară. Veți avea nevoie de 1,5 kg roșii bine coapte, 1 ceapă verde, 2 morcovi, 1 felie de țelină, 1 ardei gras verde, 1 ardei gras roșu, câteva tulpini de pătrunjel verde, o legătură de leuștean verde, ulei de măsline presat la rece și sare de piper după gust.

Roșiile, protagonistele acestei rețete, vor fi preparate termic, cu grijă, astfel încât să le păstrăm gustul și aroma naturală. Acestea se spală cu atenție și se dau prin razatoarea mare, iar apoi se fierb la foc domol până când se transformă într-un sos dens cu o aromă concentrată. În timp ce roșiile își dezvăluie savoarea în bucătărie, putem să ne ocupăm de ceapa verde, morcovii și țelina, care vor contribui la consistența și gustul delicios al ciorbei. Ceapa se toacă mărunt, iar morcovii și țelina sunt tăiate sub formă de bastonașe subțiri, care vor conferi un plus de textură și prospețime. Ardeii, tulpinile de pătrunjel verde și leușteanul completează sublim paleta aromatică a ciorbei de roșii. Acestea pot fi tocate la dimeniunea dorită.

Puneți o cratiță mai mare cu apă la fiert și adăugați toate legumele tocate. După ce ingredientele sunt pătrunse, se adaugă sosul de roșii și se lasă pe foc până când ciorba atinge punctul de fierbere. După ce opriți focul, adăugați leușteanul verde proaspăt tocat pentru un plus de prospețime. Fiecare porție poate fi personalizată în funcție de preferințe. Adăugați în farfuria de servire leuștean verde proaspăt tocat și un strop de ulei de măsline, sau o lingură de smântână acrișoară pentru a spori savoarea acestui fel de mâncare încântător.

Bruschete rumene cu usturoi și cașcaval

Bruschetele cu usturoi și cașcaval sunt o alegere excelentă pentru a fi servite ca garnitură alături de această ciorbă de roșii cu leuștean. Acestea se prepară extrem de simplu, iar efortul vă va fi răsplătit înzecit. Atfel, aveți nevoie doar de 1 franzelă, câțiva căței de usturoi feliați, 1 cub de unt, 1 lingură de condimente la alegere, 1 1/2 cană de parmezan sau mozzarella date prin răzătoare, frunze de busuioc proaspăt sau alte ierburi la alegere, pentru garnisire.

Începeți prin a felia subțire usturoiul. Puneți untul într-un bol și topiți-l în cuptorul cu microunde. Adăugați usturoiul și o linguriță de condimente în untul topit. Puteți lăsa această compoziție să stea la marinat pentru câteva ore sau să o folosiți imediat, după preferință.

Preîncălziți cuptorul, tăiați franzela în două, pe lungime, și așezați feliile pe o tavă pentru copt. Folosind o pensulă de patiserie, ungeți generos feliile cu unt și usturoi. Presărați cașcaval răzuit uniform peste pâinea unsă cu unt. Ungeți cu încă puțin unt și usturoi peste brânza răzuită, iar apoi presărați condimentele rămase deasupra. Coceți timp de 3-5 minute, sau până când toppingul devine rumen și puțin crocant. Feliați fiecare felie pe lungime și serviți alături de ciorba de roșii și leuștean.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`