Dacă ne plac mâncărurile tradiționale, făcute după rețeta bunicii, ideală este o ciorbă de rață cu tăiței de casă. Aceasta este delicioasă și se face rapid, cu doar câteva ingrediente alese cu grijă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri culinare, la final vom obține un adevărat deliciu. Iată cum să pregătești acasă un adevărat răsfăț pentru papilele gustative.
Ciorbă de rață cu tăiței de casă
Când vine vorba de gustoasele ciorbe de casă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete și trucuri culinare. Ciorbele cu carne de pui, de pește, de porc, de curcan sau de rață sunt savuroase, iar dacă le acrim cu borș de casă, succesul culinar va fi garantat.
Pe placul multora dintre noi este ciorba de rață făcută cu tăiței de casă. Aceasta se pregătește cu doar câteva ingrediente, iar dacă adăugăm câteva condimente inedite și folosim legume și verdețuri proaspete, la final vom obține un adevărat deliciu.
Ciorba de rață este ideală de pregătit la mesele de Crăciun sau de Revelion, dar merge de minune și la zilele festive alături de alte bucate alese sau la orice ocazie, când vrem să ne răsfățăm cu o mâncare gustoasă, sățioasă și sănătoasă.
Pe lângă acest fel de mâncare putem pregăti și o mâncare la ceaun, fie fasole cu afumătură, fie un gulaș savuros. La fel de bine putem pregăti o tochitură cu mămăliguță și murături. Tochitura din carne de porc cu brânză de burduf și ouă ochiuri este ușoară de pregătit la orice ocazie.
Ciorba de rață este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta tradițională, succesul culinar va fi garantat.
Cum să pregătești acasă o mâncare delicioasă
Dacă vrem să pregătim o ciorbă de rață vom avea nevoie de 2 bucăți de piept de rață, 2 cartofi mari, 50 g de țelină, 1 păstârnac, 1 morcov, 1 ceapă, 400 ml de borș, 3 roșii și 1 legătură de pătrunjel proaspăt.
Mai întâi se pregătește pieptul de rață. Se spală carnea și se pune la fiert apoi se îndepărtează spuma pe măsură ce fierbe carnea. După o oră și jumătate se pune ceapa tăiată mărunt, morcovul ras, țelina și păstârnacul dat prin răzătoarea mare.
După 15 minute se adaugă și cartofii cubulețe. Se scoate carnea de rață și se dezosează apoi se adaugă iar în ciorbă. După ce legumele sunt aproape fierte se adaugă roșiile tăiate în bucăți mici. Tot acum se toarnă și borșul acru de casă.
La final, se pun tăițeii apoi se adaugă verdeața tocată mărunt. Se mai lasă ciorba de rață la fiert timp de câteva minute, apoi se ia de pe foc și se lasă la răcit. Ciorba aromată se servește cu pâine de casă pufoasă și gustoasă.
Ciorba de rață este savuroasă și merge de minune la mesele festive alături de alte bucate alese. Acest fel de mâncare se face după rețeta tradițională, iar cu un strop de îndemânare și imaginație, vom obține un adevărat deliciu. Rețetele de ciorbă sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Pentru a oferi ciorbelor o aromă aparte, trebuie să folosim borș acru făcut de casă.