O ciorbă de pui cu tăiței de casă este perfectă pentru orice masă. Aceasta se face rapid, iar dacă avem în vedere câteva trucuri din rețeta bunicii, la final vom obține o mâncare gustoasă și sănătoasă. Iată cum să obții o ciorbă delicioasă cu doar câteva ingrediente.
Ciorbă de pui cu tăiței de casă
Când vine vorba de savuroasele ciorbe de casă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. De la ciorba de legume sau la cea cu pește până la cea cu carne de porc, de vită, de pui sau la cele rafinate de burtă, de roșii sau ciorba rădăuțeană, toate sunt pe placul multora dinte noi.
Dacă vrem să îi cucerim pe cei de la masă cu o ciorbă ca la mama acasă, putem face o ciorbă de pui cu tăiței de casă. Aceasta merge de minune la orice masă cu o pâine de casă pufoasă și gustoasă, dar și cu ardei iute.
Pentru a oferi ciorbei de pui un gust aparte putem folosi borș de casă cu sau fără huște, dar și tăiței cu ou. Pe lângă ciorba de pui cu tăiței, ideal este și un borș de perișoare moldovenesc. Acesta este nelipsit de la mesele în familie, dar este pregătit și după mesele copioase de după sărbătorile de iarnă sau de primăvară.
Rețeta cu care vei obține o ciorbă acrișoară, gustoasă și aromată
Pentru o ciorbă de pui cu tăiței de casă vom avea nevoie de un pui întreg, 3 cepe albe, 2 ardei grași, 2 roșii, 3 cartofi, 1 morcov, 2 foi de dafin, 1 legătură de pătrunjel proaspăt, jumătate de litru de borș de casă, 1 lingură de sare și 200 g de rădăcină de pătrunjel.
Mai întâi vom pregăti carnea de pui. Se taie puiul foarte bine apoi se spală și se lasă carnea la scurs. Se pune după aceea carnea la fiert într-o cratiță cu apă. Între timp se curăță legumele. Ceapa se toacă mărunt, iar ardeii grași se taie cubulețe. Roșiile se mărunțesc și ele și se pregătesc foile de dafin.
Când carnea începe să fiarbă, se îndepărtează spuma. Dacă zeama este prea grasă, apa se poate schimba și se pune carnea într-o altă apă curată la fiert. Când începe să fiarbă carnea se adaugă legumele mărunțite și foile de dafin. După aceea se curăță morcovul și se dă prin răzătoarea mare împreună cu rădăcina de pătrunjel. Cartofii se curăță și ei, se spală apoi se taie cuburi. Se pun toate în oala cu carne și se lasă la fiert la foc potrivit.
După ce carnea și legumele au fiert se toarnă borșul de casă acrișor. Se pun acum și tăițeii de casă și se mai lasă ciorba la clocotit. Când aproape este gata, se potrivește gustul cu sare. Se ia ciorba de pe foc, se lasă ușor la răcit apoi se servește cu ardei iute și pâine de casă.
Ciorba de pui cu tăiței este gustoasă, sățioasă și merge de minune la orice masă. Rețeta este simplă și poate fi adaptată după preferințe. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.