Ca la mama acasă, acesta este gustul pe care îl vei obţine dacă alegi să prepari această reţetă de ciobă de pui cu tăiţei. Este savuroasă, săţioasă şi numai bună de servit la prânz.
Ingrediente pentru ciorbă de pui cu tăiţei de casă:
- 1 kg carne de pui (piept, pulpe sau tacâm)
3 ouă
200 g făină de grâu
2-3 cepe
2 morcovi
1 ţelină
2 ardei
1 l borş
sare şi piper
pătrunjel
Modul de preparare:
Carnea de pui se porţionează în bucăţi medii, iar dacă are os se dezosează, apoi se căleşte într-o tigaie cu ulei. Legumele se curăţă şi se taie mărunt. După 8-10 minute, adaugă legumele în tigaia în care s-a prăjit carnea şi se mai lasă pe foc încă 10 minute, amestecând din când.
Tacâmul de pui se pune la fiert în apă cu sare, iar după 20 de minute se adaugă legumele călite şi carnea de pui şi se lasă la fiert. Frământă tăiţeii din ou şi făină, adaugă un praf de sare, întinde foaia şi taie fâşiile formând tăiţeii de casă. Lasă-i câteva minute la uscat, apoi adaugă-i în ciorbă. Când sunt fierţi, pune borşul şi verifică la gust de sare. Toacă pătrunjelul şi stinge focul. Ciorba este gata!