Prima pagină » Culinar » Ciorbă de pui a la grec, rețeta lui Scărlătescu: Un gust senzațional cum rar ai întâlnit!

Ciorbă de pui a la grec, rețeta lui Scărlătescu: Un gust senzațional cum rar ai întâlnit!

28 oct. 2021, 14:47,
în Culinar

Dacă ești îndrăgostit de ciorbele drese cu smântână și gălbenuș, atunci nu ai cum să nu fi mâncat măcar o data ciorbă de pui a la grec. Această rețetă extrem de delicioasă conține multe legume, iar lui chef Cătălin Săcvrălătescu îi iese mereu senzațională.

De obicei, pentru această rețetă marele chef Cătălin Scărlătescu folsoește doar pui sau găină crescută la țară, așa cum făcea bunica pe vremuri. Marele bucătar se ferește să cumpere carnea din comerț deoarece riscă să nu aibă acel gust pe care nu-l poți uita odată ce ai mâncat.

Rețeta lui Cătălin Scărlătescu de ciorbă de pui a la grec este destul de simplă și poate fi încercată de orice gospodină acasă, chair dacă nu are pregătire în domeniul culinar.

Ciorba de pui a la grec este o mâncare suficient de sățioasă, însă nu îți cade greu cașa cum se poate întâmpla în cazul altor mâncăruri.

Pentru această ciorbă aveți nevoie în primul rând de un pui sau o găină de țară, legume, orez, smântână și gălbenușuri. Pentru a acri ciorba puteți folosi zeamă de lămâie. În cazul în care credeți că o vreți mai acră puteți pune și oțet însă, de obicei, lămâia este potrivită pentru cât de acră trebuie să fie această ciorbă.

farfurie cu ciorba de pui a la grec

Ciorbă de pui a la grec, rețeta lui Scărlătescu: Ingredientele unui gust pe care nu-l poți uita

Pentru ciorba de pui a la grec, chef Cătălin Scărlătescu folsosește următoarele ingrediente: carne de pui sau găină cu os, 300 g smântână, 80 g orez, 4 gălbenușuri, 2 cepe tocate, 1 morcov tăiat cubulețe, 1 ardei gras tăiat cubulețe, 1/4 țelină tăiată cubulețe, 1 rădăcină păstârnac tăiată cubulețe, 1 legătură pătrunjel tocat, 1 legătură mărar tocat, zeama de la 2 lămâi și sare.

Mai întâi, chef Scărlătescu curăță rădăcinoasele, le spală și pe urmă le toacă cubulețe. Înainte de a le pune în ciorbă, Cătălin Scărlătescu călește ușor legumele pentru a le da un gust dulceag.

Toate cubulețele de zarzavat le pune într-o cratită cu capac la călit cu 2 linguri de ulei, la foc mic, până ce se înmoaie puțin. Ceapa o pune crudă ca să nu aibă ciorba gust de tocăniță.

farfurie cu ciorba de pui a la grec

Într-o oală mai mare, pune bucățile de pui și le acoperă cu apă și adaugă 2 lingurițe de sare. Pe urmă, Cătălin Scărlătescu pune oala pe foc și așteaptă să ajungă la fierbere ca sa poată culege spuma formată la suprafață.

Dupa ce ciorba s-a limpezit, Cătălin Scărlătescu adaugă în oală și zarzavatul călit și ceapa toccata, dar și câteva boabe de piper.

Ciorba de pui a la grec se lasă la fiert aproximativ jumătate de oră, la foc mediu, cu un capac întredeschis deasupra. D

Carnea se dezosează și se pune înapoi în oală și se adaugă orezul. Se mai lasă la fiert aproximativ 15 minute.

farfurie cu ciorba de pui a la grec

Cum se drege ciorba a la grec

Pentru dres se pune un ou, smântână și lămâie. Într-un bol mic se pun 2 linguri de smântână și un gălbenuș crud, se stoarce zeama de la 1/2 de lămâie și se amestecă bine.

Pe urmă se adaugă un polonic de supă fierbinte peste el. E

Indica teste să nu dregeți toată ciorba odată. Gălbenușul crud și smântâna favorizează dezvoltarea microorganismelor care duc la stricarea rapidă a ciorbei, chiar dacă este ținută la frigider. Mai mult, reîncâlzirea ei va fi aproape imposibilă deoarece oul se va coagula.

Dacă apreciați această ciorbă, nu aveți cum să nu încercați și ciorba de pește, după rețeta lui Cătălin Scărlătescu, extraordinara rețetă de ciorbă de burtă a amrelui bucătar sau rețeta de coaste la cuptor a lui Scărlătescu.

farfurie cu ciorba de pui a la grec

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`