Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti acasă o ciorbă de pește țărănească. Aceasta se face cu ingrediente alese cu grijă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, la final vom obține un adevărat deliciu. Iată o rețetă savuroasă care îi va cuceri pe cei de la masă.
Ciorbă de pește țărănească
Dacă vrem să ne răsfățăm papilele gustative cu o mâncare gustoasă, aromată și sănătoasă, putem face o ciorbă de pește țărănească. Aceasta este nelipsită de la mesele de sărbătoare, de la mesele în familie, dar poate fi gătită și ori de câte ori dorim să îi surprindem pe cei dragi.
Ciorba de pește țărănească se face cu legume proaspete, verdețuri aromate și pește proaspăt. Pentru a oferi preparatului un plus de savoare trebuie să adăugăm câteva condimente inedite, iar rezultatul va fi peste măsura așteptărilor.
Când vine vorba de delicioasa ciorbă de casă, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după gust și preferințe. Ciorba de pește făcută după rețeta tradițională este pe placul multora dintre noi. Aceasta merge servită de minune cu câteva felii de pâine de casă pufoasă.
La fel de bine putem pregăti pentru cei dragi în zi de sărbătoare și o ciorbă țărănească de porc. Ciorba de porc are o textură aparte, este gustoasă și se face rapid, cu doar câteva ingrediente.
Cum să pregătești acasă o mâncare delicioasă după rețeta bunicii
Pentru gustoasa ciorbă de pește vom avea nevoie de un sortiment de pește, de preferință crap, 1 morcov, 3 felii de țelină, 1 ardei gras, 2 cepe, 2 căței de usturoi, sare după gust, 2 roșii, 4 linguri de orez, 1 litru de borș, leuștean verde și un gălbenuș de ou.
Mai întâi se curăță zarzavatul, se spală și se toacă mărunt sau se dau prin răzătoare, iar verdețurile se toacă cu cuțitul. Toate acestea se pun la fiert într-o oală cu apă. Când zarzavatul a căpătat o textură ușor moale se pune orezul spălat foarte bine.
După aceea se pregătește peștele. Se curăță foarte bine apoi se spală peștele în mai multe ape și se taie în bucăți potrivite. Când orezul și zarzavatul sunt aproape fierte se toarnă borșul apoi se pun 2 căței de usturoi tocați mărunt, roșiile tocate și se potrivește gustul cu sare și piper. Când borșul începe să clocotească se adaugă bucățile de pește și se lasă ciorba la foc mic până când peștele devine moale. Putem testa cu ajutorul unei furculițe dacă peștele din ciorbă este fiert foarte bine.
După ce peștele a fiert se adaugă în ciorbă verdeața și gălbenușul de ou bătut cu câteva linguri de zeamă din ciorbă. Când ciorba de pește este gata, se ia de pe foc, se lasă la răcit și se servește cu mămăliguță cu ardei iute.
Cu siguranță acest preparat culinar va fi pe placul tuturor celor de la masă. Ciorba de pește țărănească este nelipsită de la mesele de sărbătoare alături de alte mâncăruri gustoase. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.