Dacă ți-e poftă de o ciorbă de pește cu smântână făcută ca la carte, nu mai sta pe gânduri și urmează sfaturile prezentate în acest articol. Ți-am pregătit o rețetă simplă, gustoasă și sățioasă, care îți va încânta toate simțurile.
Ciorba de pește cu smântână este un preparat de origine ucraineană, pregătit în unele regiuni din Delta Dunării. Prin aceste locuri poartă numele de storceag și este realizată din sturion sau morun. Dacă, însă, nu ai la îndemână aceste tipuri de pește, poți alege orice pește ferm, alb.
Iată cum se prepară cea mai gustoasă ciorbă de pește cu smântână pe care ai mâncat-o vreodată.
Ciorbă de pește cu smântână
Această rețetă delicioasă se prepară dintr-un kilogram de pește (morun, cod, știucă, somon), patru cartofi, doi morcovi, un ardei gras roșu, un ardei portocaliu sau galben, o ceapă, trei litri de apă, 100 de mililitri de smântână, un gălbenuș, mărar și leuștean verde.
Ciorba va ieși cremoasă, densă și va fi sățioasă. Se prepară într-un timp scurt și va atrage multe complimente.
Mod de preparare
Primul pas în prepararea acestei ciorbe este reprezentat de curățarea peștelui și de tăierea acestuia în cuburi sau în bucăți medii. Se dau cu sare și se pun la fiert, într-o cratiță mare, în care a fost adăugată apa. Pentru mai mult gust, poți adăuga și un cap de pește.
În apa în care ai pus peștele, adaugă și ceapa, cartofii și morcovii, legume curățate și tăiate după bunul plac. Când cartofii s-au înmuiat, pune și ardeii grași tăiați fășii mici sau cubulețe.
Următorul pas este să lași ciorba să fiarbă zece minute, până când peștele a fiert. Oprește, apoi, focul și bate gălbenușul de ou cu smântâna, într-un bol. Ia câteva linguri din ciorbă și adaugă-le în amestecul pregătit, după care tranferă-le în cratiță.
Pentru ca ciorba să fie dreasă în totalitate, amestecă bine. Presară și verdețurile tocate mărunt, iar, dacă îți place gustul acru, adaugă și borș de putină în momentul preparării. În momentul servirii, poți adăuga suc de lămâie sau oțet, pentru un gust mai bun.
Poftă bună!
Beneficiile consumului de pește
Peștele este foarte benefic pentru sănătate. Are un conținut ridicat de nutrienți, esențiali pentru funcționarea normală a organismului. Preparatele din pește conțin proteine de calitate, vitamina D, dar și acizi grași Omega-3, foarte importanți pentru sănătatea creierului și a corpului, în general.
De asemenea, consumul de pește protejează vederea și sănătatea ochilor, mulțumită acizilor grași Omega-3. Aceștia previn apariția degenerării maculare și reprezintă soluția ideală pentru păstrarea vederii clare și a sănătății ochilor pe termen cât mai lung.
Mai mult, peștele scade riscul problemelor de inimă. Potrivit specialiștilor, oamenii care consumă regulat pește , se confruntă cu un risc mai mic de a face accident vascular, infarct sau afecțiuni cardiovasculare.
Nu multă lume știe, dar peștele diminuează formele ușoare de depresie. Grație conținutului de Omega-3, este favorizată starea de bine, conferă energie și ajută la menținerea unei viziuni mai pozitive asupra vieții în general.
Dacă îți plac rețetele cu pește, citește și articolul despre friptura de pește la cuptor sau cel despre pasta de pește proaspăt.