În zilele de post și nu numai putem pregăti o ciorbă de mazăre. Aceasta este savuroasă, sățioasă și sănătoasă, iar dacă avem în vedere câteva trucuri din rețeta clasică, succesul culinar va fi garantat. Ciorba de mazăre merge servită la orice masă și la orice ocazie, cu câteva felii de pâine de casă pufoasă. Iată cum să oferi preparatului culinar mai multă savoare.
Ciorbă de mazăre
Dacă vrem să pregătim acasă o mâncare sățioasă, gustoasă și sănătoasă, ideală este o ciorbă de mazăre. Aceasta merge de minune în zilele de post, dar este recomandată și celor care se află la dietă sau vor să aibă un stil de viață sănătos și o alimentație echilibrată.
Ciorba de mazăre se face rapid, iar dacă adăugăm câteva arome inedite, la final vom obține un adevărat deliciu. Pentru iubitorii de ciorbe putem face și un borș de perișoare moldovenesc. Borșul de perișoare merge de minune servit cu câteva linguri de smântână și pâine de casă pufoasă. Borșul de perișoare moldovenesc este ideal pentru mesele de sărbătoare în familie. Acesta le va aminti celor de la masă de rețetele gustoase ale bunicii.
Pentru ca succesul culinar să fie garantat trebuie să pregătim mai întâi un borș de casă cu sau fără huște, aromat și acrișor. Borșul poate fi făcut din tărâțe de grâu, din huște sau din drojdie. Rețetele pot fi adaptate după gust și preferințe. Dacă vrem să facem acasă un borș din tărâțe de grâu vom avea nevoie de 2 căni de tărâțe de grâu, 1 cană de făină de porumb, 4 felii de pâine neagră, 6 frunze de cireșe amare, făină de mălai și făină de grâu pentru a face huște. Cu borș de casă acrișor vom obține cele mai bune ciorbe cu carne sau cu legume. Ciorbele merg servite cu pâine de casă pufoasă.
Cum să pregătești rapid o ciorbă de casă delicioasă
Pentru ciorba de mazăre vom avea nevoie de 1 ceapă, 1 cățel de usturoi, 1 bucată de țelină, 3 morcovi, 1 ardei gras, 200 ml de sos de roșii, 300 g de mazăre congelată, 2 cartofi, sare și piper, 1 linguriță de mărar uscat, 2 l de apă și 2 linguri de ulei.
În oala în care vom face ciorba de mazăre vom pune un pic de ulei la încins apoi vom căli ușor ceapa tăiată fideluță. După aceea se adaugă usturoiul zdrobit, țelina dată prin răzătoare și ardeiul gras tăiat cubulețe. Se gătește totul la foc mic timp de 3 minute.
După aceea se adaugă morcovii rași și se potrivește gustul cu sare, piper și mărar. Se toarnă și apa și se lasă totul la fiert la foc potrivit. Se adaugă după aceea cartofii tăiați cubulețe și se lasă ciorba la fiert timp de 25 de minute.
Se pune și mazăre apoi se mai lasă ciorba la clocotit până mazărea este fiartă bine. Când este gata, se ia ciorba de pe foc, se lasă la răcit apoi se servește călduță cu pâine de casă. Ciorba de mazăre este gustoasă, se face rapid și merge servită în zilele de post. Cu doar câteva ingrediente vom obține o mâncare delicioasă făcută după rețeta bunicii.