Prima pagină » Culinar » Ciorbă de legume cu borș. O opțiune ideală pentru cei care postesc

Ciorbă de legume cu borș. O opțiune ideală pentru cei care postesc

07 sept. 2022, 16:06, 2 ,
BZI.ro, în Culinar

Ciorba de legume cu borș este o opțiune ușoară, cu un conținut scăzut de calorii. Legumele care se adaugă într-un astfel de borș îl fac bogat și colorat în sine, astfel încât absența cărnii nu îi strică gustul și aroma.

Ciorba de legume este o opțiune ideală pentru cei care postesc și sunt pur și simplu înnebuniți după acest fel de mâncare. Este imposibil să refuzi gustul borșului, așa că multor oameni le va plăcea versiunea aceasta a preparatului. Pentru borșul de legume vei avea nevoie de aceleași legume ca și la rețeta tradițională. Se gătește mult mai repede, pentru că nu trebuie să fierbi bulionul. Pentru a face borșul mai parfumat, legumele vor fi prăjite în ulei vegetal nerafinat. Iar frunza de dafin, usturoiul și ienibaharul îi vor da un gust picant. Pentru ca să obțineți un borș aromat delicios și nu doar legume fierte în apă, urmați rețeta noastră pas cu pas. Astfel veți obține un gust atât de familiar, bogat și picant al preparatului dumneavoastră preferat.

un bol cu ciorba de legume pe o masa

Ciorba se gătește mult mai repede, pentru că nu trebuie să fierbi bulionul

Ciorbă de legume cu borș. De ce ingrediente ai nevoie pentru a pregăti felul de mâncare

Pentru a pregăti una dintre cele mai aromate ciorbe cu borș vei avea nevoie de 5 bucăți de cartofi, 3 bucăți de morcov, o bucată de ceapă albă, 2 bucăți de sfeclă de zahăr, 400 g de varză albă, și două cuișoare de usturoi.

Pentru a reuși să oferi ciorbei un gust special folosește piper negru, piper mazăre neagră și o lingură de oțet de 9%. Pentru a oferi o culoare atrăgătoare ciorbei de legume mai adaugă și un buchețel de verdeață proaspătă alături de ulei vegetal nerafinat, sare și 5-6 bucăți de frunză de dafin. De asemenea, pentru bulion vei avea nevoie de 3 l de apă proaspătă.

un bol cu ciorba de legume pe o masa langa mai multe legume proaspete

Pentru a pregăti ciorba curățați ceapa de coajă și tăiați-o în cuburi mici

Pentru a pregăti ciorba curățați ceapa de coajă și tăiați-o în cuburi mici. Spălați bine sfecla și morcovii și îndepărtați pielea. Tăiați legumele fâșii mici sau dați pe răzătoare grosieră. Încinge o tigaie și toarnă puțin ulei vegetal nerafinat. Se pune ceapa tocată în ulei încins și se călește până se rumenește. După câteva minute adăugam morcovii rași în ceapă și amestecăm bine, reducând puțin focul.

Cum să obții un gust special al felului de mâncare. Ingredientul secret pentru un dressing delicios

Din moment ce ai pus morcovii și ceapa la foc trebuie neapărat să trimiteți sfecla tocată la legume. Ulterior, sărați puțin dressingul, adăugați ienibahar și câteva foi de dafin. Se amestecă totul și se prăjește câteva minute. Turnați lingurița de oțet de masă în amestec. Acest ingredient este important deoarece acidul său ajută la păstrarea culorii bogate a sfeclei roșii.

o cratita cu ciorba de legume

Pentru a reuși să oferi ciorbei un gust special folosește piper negru

Între timp, puneți o oală cu apă și sare. Se aduce la fierbere. Curățăm cartofii și îi tăiem cubulețe de mărimea dorită. Imediat ce apa fierbe, pune cartofii în apa cu sare și fierbe-i 10-15 minute. În timp ce se fierb cartofii, toacă mărunt varza albă și chiar zdrobește-o puțin.

Când cartofii sunt gata, adăugați în borș sosul de legume pregătit și varza tocată. Adăugați după gust puțin piper, sare, zahăr și oțet. Curățați câțiva căței de usturoi și treceți printr-o presă sau tocații mărunt.

Pentru o ciorbă de legume cu borș absolut senzațională pune verdeața tocată direct în farfurii. Astfel aceasta își va păstra prospețimea și aroma. Dacă doriți, puteți adăuga smântână la borș. Credeți că un astfel de borș de legume va fi la fel de gustos ca și cel preparat după rețeta clasică cu carne.

un bol cu ciorba de legume pe o masa langa mai multe condimente

Ciorba de legume este o opțiune ideală pentru cei care postesc și sunt pur și simplu înnebuniți după acest fel de mâncare

 

Comentarii
  • Delicios, DAR:
    1.Ori e ciorba ori e bors?
    2. Se foloseste Sfecla ROSIE NU Sfecla de Zahar! aia e pentru samahonca 😉
    Pentru un „gazetar” e ca si cum ai spune ca „Presedintele a facut o vizita oficiala in Bermude la Miami.

  • Delicios, DAR:
    1.Ori e ciorba ori e bors?
    2. Se foloseste Sfecla ROSIE NU Sfecla de Zahar! aia e pentru samahonca 😉
    Pentru un „gazetar” e ca si cum ai spune ca „Presedintele a facut o vizita oficiala in Bermude la Miami.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *