Multe gospodine pregătesc la mesele festive o ciorbă de fasole verde congelată. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat. Iată o rețetă simplă și gustoasă pe placul oricui.
Ciorbă de fasole verde congelată
Când vine vorba de savuroasa ciorbă de casă, doamnele pricepute în bucătărie se întrec în tot felul de rețete. Pe placul multora dintre noi este ciorba de fasole verde congelată. Aceasta este ideală la orice ocazie, mai ales în zilele de post.
Pentru a obține o ciorbă gustoasă, sănătoasă și sățioasă trebuie să avem în vedere câteva secrete culinare din rețeta bunicii. Aceasta este perfectă pentru mesele în familie, dar și la ceas aniversar alături de alte bucate alese.
Gustoasa ciorbă de fasole verde congelată este sănătoasă, are o aromă aparte și se face rapid acasă, cu doar câteva ingrediente. Pe lângă acest preparat savuros, putem face pentru cei dragi și o porție de escalop de pui cu ciuperci. Acesta îi va cuceri pe iubitorii de mâncăruri rafinate, aromate și cu un aspect deosebit.
La fel de bine putem găti la zi de sărbătoare și nu numai o tochitură moldovenească făcută după rețeta de odinioară a bunicii. Acest fel de mâncare este incredibil de gustos, iar dacă ținem cont de câteva trucuri culinare, la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu.
Rețeta cu care vei obține o ciorbă de casă delicioasă
Pentru a pregăti o ciorbă de fasole verde congelată vom avea nevoie de 500 g de fasole verde păstăi, 3 linguri de ulei, 1 ceapă, 1 morcov, 1 țelină, 1 ardei gras, 4 cartofi, 400 g de roșii și sos de roșii, 1 legătură de leuștean, 1 legătură de pătrunjel, o crenguță de cimbru, 3 l de apă, un pic de oțet sau zeamă de lămâie, sare și piper după gust.
Mai întâi se pregătesc legumele pentru ciorbă. Se pune o oală cu apă pe foc, apoi se spală și se curăță toate legumele apoi se taie cubulețe. Se pun legumele la fiert în oala cu apă clocotită apoi se pune și ceapa tocată solzișori la călit într-o tigaie cu ulei încins.
Se potrivește gustul cu sare și piper. Se pun roșiile tăiate cubulețe pestee ceapa călită apoi se adaugă piper măcinat. Se adaugă după aceea morcovii tăiați rondele și țelina tocată apoi se pun și cartofii tăiați cubulețe. După câteva minute se pun și păstăile de fasole verde congelată.
Când legumele sunt aproape fierte se adaugă sosul de roșii cu ceapa călită. Se amestecă ușor toate ingredientele și se lasă la fiert ciorba la foc mic. Verdeața se toacă mărunt și se pune la final împreună cu zeama de lămâie. Când este gata, se ia ciorba de pe foc, se lasă la răcit apoi se servește împreună cu o pâine de casă pufoassă și gustoasă.
Ciorba de fasole verde congelată este gustoasă, ușpr de făcut și ideală de servit la orice masă. Acest preparat culinar poate fi gătit și în zilele de post, alături de alte mâncăruri delicioase, sățioaase și sănătoase.