Prima pagină » Culinar » Ciorbă de fasole în pâine. Rețeta tradițională pe placul multora dintre noi

Ciorbă de fasole în pâine. Rețeta tradițională pe placul multora dintre noi

11 ian. 2024, 08:07,
în Culinar

Dacă vrem să pregătim acasă o mâncare gustoasă, aromată și sățioasă, putem face o ciorbă de fasole în pâine. Aceasta are o savoare deosebită, iar dacă ținem cont de câteva secrete culinare din rețeta bunicii, la final vom obține un adevărat deliciu. Ciorba de fasole în pâine merge de minune la mesele de sărbătoare în familie, alături de alte bucate alese. Iată rețeta tradițională pe placul multora dintre noi.

Ciorbă de fasole în pâine

Gustoasa ciorbă de fasole în pâine este un preparat tradițional făcut ca în vremea de odinioară. Atunci când vrem să aducem la masă aromele bucatelor făcute după rețetele bunicii, putem face o delicioasă ciorbă de fasole în pâine.

Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Dacă folosim ingrediente alese cu grijă și o pâine rotundă crocantă și gustoasă drept bol în care vom pune ciorba, cu siguranță îi vom cuceri pe toți cei de la masă.

Ciorba de fasole servită în pâine merge de minune la mesele festive, la zilele de sărbătoare, dar și ori de câte ori vrem să ne răsfățăm papilele gustative cu o mâncare ca la mama acasă. Pentru iubitorii de preparate culinare tradițioanale, ideal este un borș de perișoare moldovenesc.

La fel de bine putem pregăti și o ciorbă țărănească de porc, acrită cu zeamă de varză. Rețetele de ciorbă sunt diverse, gustoase și pot fi adaptate după preferințe. Ciorba de fasole în pâine este pe placul multora dintre noi și merge pregătită la orice masă și la orice ocazie.

Rețeta cu care vei obține o mâncare savuroasă

Pentru o ciorbă de fasole în pâine vom avea nevoie de 400 g de fasole boabe, 1 păstârnac, jumătate de țelină, 1 ceapă, 1 morcov, 1 ardei roșu, 300 g de roșii tăiate cubulețe, sare, piper, cimbru, 3 linguri de ulei și 2 pâini rotunde de dimensiune medie.

Mai întâi se aleg boabele de fasole și se spală. Se lasă la înmuiat în apă pentru câteva ore apoi se pune fasolea la fiert într-o oală cu apă. Se schimbă apa în care fierb fasolele de trei ori. După aceea, se pun fasolele în ultima apă curată și după ce fierb timp de jumătate de oră se adaugă păstârnacul și țelina, apoi sarea, piperul, cimbrul și uleiul. Când fasolea este pe jumătate fiartă se pune ceapa tocată mărunt, apoi morcovul dat prin răzătoare cu ardeiul tăiat cubulețe și cu roșiile opărite, decojite și tăiate cubulețe.

Când boabele de fasole sunt fierte și încep să se crape înseamnă că ciorba este gata. Se mai potrivește gustul cu sare și piper apoi se adaugă o crenguță de cimbru. Se iau cele două pâini rotunde și se taie partea de sus ca un capac. Se scoate miezul pentru a obține un bol de pâine. Se pun cele două pâini într-o tavă la cuptor și se lasă 10 minute pentru a deveni crocante. Se scot din cuptor cele două pâini, se pune ciorba în ele și se servește deliciul culinar cu ceapă roșie sau cu ceapă verde.

Ciorba de fasole în pâine este o mâncare delicioasă ideală de pregătit la mesele de sărbătoare. Cu doar câteva ingrediente alese cu grijă vom obține un preparat culinar gustos și aromat, care va aminti celor dragi de rețetele tradiționale ale bunicii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *