Prima pagină » Culinar » Ciorbă de curcan cu borș de casă. O mâncare savuroasă făcută după rețeta tradițională

Ciorbă de curcan cu borș de casă. O mâncare savuroasă făcută după rețeta tradițională

11 dec. 2023, 12:16,
BZI.ro, în Culinar

Dacă vrem să readucem la masă aromele din vremea copilăriei și să ne amintim de rețetele bunicii, putem face o ciorbă de curcan cu borș de casă. Aceasta este savuroasă, se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de îndemânare. Iată cum să pregătești acasă o mâncare savuroasă făcută după rețeta tradițională.

Ciorbă de curcan cu borș de casă

Când vine vorba de gustoasele ciorbe de casă, rețetele sunt diverse. Putem face o ciorbă cu carne de porc, de pui, de curcan sau de pește, dar putem opta și pentru un borș cu legume proaspete. Pentru a obține o mâncare delicioasă și sănătoasă, trebuie să folosim legume și verdețuri proaspete, iar carnea să fie fragedă.

Ciorba de curcan cu borș de casă este savuroasă și merge de minune la orice masă și la orice ocazie. Pentru sărbătorile de iarnă putem pregăti acest fel de mâncare adorat de mulți dintre noi. Pentru ca succesul culinar să fie garantat trebuie să folosim un borș de casă acru și aromat.

Ciorba de curcan se servește cu arde iute și pâine de casă gustoasă și pufoasă. Acest preparat culinar ne va aminti de rețetele bunicii și de vremea copilăriei. Pentru iubitorii de delicii tradiționale, ideală este și o piftie de porc. Pentru a obține un preparat reușit, trebuie să știm când și cum să punem gelatina în zeamă. Piftia poate fi făcută cu carne de porc, de pui, de curcan sau de cocoș și poate fi ornată cu frunze de pătrunjel proaspăt și felii de morcov fiert. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe.

Cum să pregătești o mâncare gustoasă și sănătoasă după rețeta bunicii

Pentru ciorba de curcan cu borș de casă vom avea nevoie de 1 kg de carne de curcan, 1 ceapă, 1 ardei gras, 2 morcovi, 1 țelină, 4 cartofi, borș de casă, 200 g de roșii în bulion, sare, 1 ou, pătrunjel și leuștean proaspăt.

Mai întâi se curăță carnea de curcan, se spală și se pune la fiert. Între timp vom pregăti legumele. După ce carnea de curcan a fiert, se strecoară zeama apoi se pune din nou carnea în oală și se adaugă legumele tocate mărunt.

După ce legumele au fiert se adaugă și sosul de roșii apoi borșul de casă acru și aromat. Se pune borș în funcție de cât de acră vrem să fie ciorba. Când mâncarea este aproape gata, se sparge un ou și se amestecă în oală apoi se pune pătrunjel și leuștean proaspăt tocat mărunt. Se servește ciorba caldă împreună cu câteva felii de pâine.

Ciorba de curcan este ideală de pregătit la mesele de sărbătoare în familie. Acest fel de mâncare este savuros, se face rapid și le va aminti celor dragi de rețetele bunicii. Ciorba poate fi făcută cu carne sau cu legume. În zilele de post putem face rapid o ciorbă de fasole, iar dacă vrem să ne răsfățăm cu o mâncare tradițională, ideală este o fasole la ceaun cu cârnați de casă. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințele fiecăruia. Ciorba de curcan este incredibil de gustoasă și poate fi făcută la masa de Crăciun sau de Revelion alături de alte bucate alese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *