Prima pagină » Culinar » Ciorbă de cartofi. Un prim fel de mâncare foarte consistent și gustos

Ciorbă de cartofi. Un prim fel de mâncare foarte consistent și gustos

18 apr. 2023, 13:38,
BZI.ro, în Culinar

Ciorba de cartofi este un prim fel de mâncare foarte simplu, dar consistent și gustos. Este deosebit de populară deoarece satisface foamea și are o rețetă mai degrabă ascetică, dietetică. Se bazează pe cartofi și legume de sezon. O delicioasă supă de cartofi se prepară cu bulion de ciuperci. Ciupercile tari sunt un bun substitut pentru carne, ciupercile de fag dau mâncării o aromă dulceagă, iar ciupercile de stridii pre-fripte adaugă o notă specială supei simple de cartofi.

Supa de cartofi poate fi făcută și cu bulion de carne, în special cu bulion de pui sau de vită. Este perfectă pentru o masă cu pâine proaspăt coaptă, smântână și ierburi aromatice. Dacă folosiți cereale bine fierte, supa este groasă și seamănă cu un bulion. O versiune mai ușoară se face cel mai bine cu cereale tari, fierte la aburi. Supa de cartofi poate fi transformată, de asemenea, într-o supă de piure de cartofi, adăugând unt și smântână. Rețetele pentru supa de cartofi sunt variate și depind de gustul personal.

Ciorbă de cartofi. Cât timp trebuie ținută aceasta pe foc?

Pentru a pregăti o ciorbă de cartofi de post veți avea nevoie de ceapă o bucată, morcov – 0,5 bucată, cartofi – 4-5 bucăți, sare, mirodenii, condimente – după gust, ulei vegetal – 3-4 linguri + 2-3 linguri și frunză de dafin – 1 buc.

De asemenea, în ciorbă se adaugă usturoi în cantitate de 1 cățel, pâine albă – 0,5 buc și ierburi aromatice. De asemenea, veți avea nevoie de piper negru proaspăt măcinat – după gust și de apă – 2,5 litri.

Decojiți cartofii și tăiați-i în cuburi mici într-o cratiță. După care turnați apă și puneți cratița pe foc. Când apa dă în clocot, îndepărtați spuma, sărați și fierbeți cartofii până când sunt fragezi (25-30 de minute).

Puneți apoi jumătate din cartofi într-un castron și zdrobiți-i cu un împingător sau cu o lingură. Tăiați ceapa și morcovii în julienne sau bucăți mici și prăjiți-i în ulei vegetal până se înmoaie, amestecând din când în când.

Când se adaugă condimentele în supă? Cum se servește aceasta?

Ulterior, puneți legumele prăjite în oala cu cartofi. Adăugați condimentele, frunza de dafin și condimentele pentru supă. Adăugați apoi usturoiul tocat mărunt în supa de cartofi cu leuștean, fierbeți 3-4 minute și opriți focul.

Tăiați pâinea albă în felii. Tăiați-o în 2-3 bucăți. Incingeți 2-3 linguri de ulei vegetal într-o tigaie și prăjiți feliile de pâine până se rumenesc ușor pe ambele părți. Delicioasa supă de cartofi se toarnă în farfurii, se presară cu piper negru proaspăt măcinat și verdeață tocată. Puneți 2-3 crutoane pe fiecare farfurie, astfel încât doar o parte din crutoane să fie în supă. Supa se servește fierbinte.

În ultima perioadă, rețetele vegane precum și ciorba de cartofi au câștigat în popularitate. Ei bine, nu ai cum să nu te adaptezi la modă și să reinventezi roata. Deși, o astfel de supă de cartofi fără carne poate fi oricând adaptată gusturilor tuturor membrilor familiei. Puteți adăuga oricând șuncă prăjită sau felii de pui. Iar dacă o amestecați cu smântână și o presărați cu ierburi, nu toată lumea poate rezista aromei acesteia.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *