Prima pagină » Culinar » Ciorbe si borsuri » Ciorba de cartofi si dovlecei
Ciorba de cartofi si dovlecei

Ciorba de cartofi si dovlecei

18 iul. 2011, 14:57,
în Culinar
a:3:{s:7:"site_id";i:2;s:6:"old_id";i:2038;s:8:"site_url";s:14:"culinar.bzi.ro";}

Ingrediente:

1 kg cartofi
2 dovlecei micuti
1 ceapa mare
2 rosii
2 morcovi
1 ardei
patrunjel verde
marar
leustean
2 linguri pasta de tomate
fidea
bors acru
sare
piper

Mod de preparare:

Se curata cartofii, dovleceii si se spala. Se curata ceapa, se toaca marunt, se caleste putin, se adauga morcovul dat prin razatoare, ardeiul tocat, dovleceii taiati cubulete. Se lasa sa se caleasca putin, dupa care se adauga pasta de tomate si se amesteca. Se adauga rosiile tocate, cartofi taiatii, apa si se lasa sa fiarba. Cand incepe sa fiarba, se adauga mararul si leusteanul tocat. Cand au fiert cartofii, se adauga borsul, sare, piper dupa gust si se lasa sa mai fiarba 2-3 clocote. Dupa aceea se adauga fideaua. Se acopera oala cu un capac si se opreste focul. Se adauga patrunjelul tocat, se lasa 10-15 minute, dupa care se poate servi.

sursa articol: http://www.bucataras.ro
sursa fotografie: http://www.bucataras.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *