Pentru iubitorii de preparate gustoase, făcute după rețeta bunicii, ideală este o ciorbă de afumătură. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, la final vom obține o mâncare delicioasă. Ciorba de afumătură are o savoare aparte și este ideală de servit la mesele de sărbătoare. Iată o rețetă tradițională pe placul tuturor.
Ciorbă de afumătură
Când vine vorba de savuroasa ciorbă de casă, rețetele sunt diverse, gustoase și pot fi adaptate în funcție de preferințe. Ciorba cu afumătură este pe placul multora dintre noi și este nelipsită de la mesele de sărbătoare în familie.
Pe lângă ciorba cu afumătură, putem pregăti pentru cei dragi și o ciorbă de legume cu borș de casă. Aceasta este sănătoasă, sățioasă și ideală de servit și în zilele de post. La fel de bine putem găti în plin sezon de toamnă o ciorbă de dovlecei cu cartofi. Rețetele sunt delicioase și la îndemâna oricui.
Un alt preparat savuros pe placul tuturor celor de la masă este musacaua de cartofi cu carne. Aceasta se face cu ingrediente alese cu grijă și avem nevoie de îndemânare și de un strop de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat.
Ciorba de afumătură este gustoasă și le va aminti celor de la masă de copilărie și de rețetele bunicii.
Cum să pregătești acasă o mâncare tradițională savuroasă
Pentru o ciorbă de afumătură vom avea nevoie de 700 g de costițe afumate, 2 morcovi, 3 cartofi, 1 țelină, 1 ceapă, 1 ardei gras, 1 legătură de pătrunjel, 300 ml de borș, 3 linguri de bulion, 3 roșii, fidea, sare și piper după gust.
Într-o oală cu apă se pun costițele la fiert, apoi se îndepărtează spuma formată. Când zeama devine limpede se pun legumele pregătite anterior. Acestea se curăță, se spală și se toacă mărunt. După ce legumele s-au înmuiat ușor, se pune pătrunjelul proaspăt tăiat cât mai mărunt. Se potrivește gustul ciorbei cu sare și piper și se lasă totul la fiert.
Se adaugă după aceea roșiile tocate, bulionul și fideaua, apoi se toarnă borșul acru. Se mai pune sare și se mai lasă ciorba să mai dea un clocot. La final se pun câteva frunze de pătrunjel tocat mărunt pentru un plus de savoare.
O altă rețetă pe placul multora dintre noi este cea de ciorbă de cartofi cu afumătură și zdrențe de ou. Pentru acest preparat vom avea nevoie de 250 g de ciolan afumat, 2 morcovi, 1 ceapă, 2 felii de țelină, jumătate de rădăcină de păstârnac, 1 ardei gras, 3 cartofi, 180 ml de suc de roșii, 1 frunză de dafin, 150 ml de borș, 2 ouă, mărar, pătrunjel, leuștean și sare după gust. Această ciorbă este ideală la masa de Crăciun, amintindu-le celor dragi de vremea copilăriei și de bucatele din vremea de odinioară.
Delicioasa ciorbă de afumătură are o savoare aparte, este ușor de făcut și nu lipsește de la mesele de sărbătoare. Acest preparat tradițional se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat. Astfel, ne vom răsfăța cu o mâncare gustoasă, sănătoasă și sățioasă. Ciorba de afumătură merge de minune cu câteva felii de pâine de casă pufoasă.