Prima pagină » Actualitate » Ciolacu și Ciucă, anunț despre comasarea alegerilor și alianța ciuma roșie PSD și febra galbenă PNL – LIVE VIDEO
Ciolacu și Ciucă, anunț despre comasarea alegerilor și alianța ciuma roșie PSD și febra galbenă PNL - LIVE VIDEO

Ciolacu și Ciucă, anunț despre comasarea alegerilor și alianța ciuma roșie PSD și febra galbenă PNL – LIVE VIDEO

21 feb. 2024, 19:09, 5 ,
în Actualitate

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu fac un anunț oficial privind calendarul complet al alegerilor convenit în Coaliție.

„Decizia de a comasa cele două luni de alegeri europarlamentare și locale a urmat unui proces prin care a consultat birourile de conducere și ne-am reunit în coaliție. Dincolo de comasare, această decizie prevede că la locale fiecare partid candidează prin forțe proprii, la europarlamentare se candidează prin forțe comune. Această decizie a presupus asumarea responsabilității politice, vizează stabilitatea României, actului de guvernare și ține cont de intersul cetățenilor României. Este necesar ca în anumite momente, partidele politice să dea dovadă de un minim sacrificiu de orgoliu. România a reușit să realizeze datorită stabilității atracția interesului investitorilor străini.
Este pentru prima dată când pe timpul acestei guvernări România are o creștere economică bazată pe investiții. Vedem azi ce a însemnat să alocăm procente mari și sustenabile pentru investiții.
Considerăm că prin această asumare responsabilă, în această perioadă nu ne putem permite să fragilizăm ce ține de stabilitatea țării pentru micile orgolii politice. PNL a mandatat executivul partidului să discute și să agreeze această comasare la europarlamentare prin liste comune și la locale prin liste proprii”, a declarat Nicolae Ciucă.

Ce spune Marcel Ciolacu

„Știm cu toții istoricul acestei coaliții de guvernare. La un moment dat, România se afla și în fața unei crize sociale. Nu am nicio reținere de a mă angaja în acest proiect politic. O putere politică trebuie să-și asume lucruri în momente dificile și să facă mai puține calcule electorale.
Asta e marea diferență între a fi om politic și a fi om de stat. Am dovedit că putem lua decizii în momente dificile ale României.

Faptul că am decis să facem această comasare nu e împotriva democrației, e un vot în plus pentru democrație. Am decis și mulțumesc colegilor mei să avem și o alianță electorală pentru lista de europarlamentare.
Doar cele două mari partide se pot uni și face față unui val extremist. Niciuna dintre cele două forțe politie nu se pot angaja singure în această bătălie.
E vorba de drumul României în viitor.

Cele două mari partide se pot uni și pot face față unui val extremist. Este vorba de stabilitatea României, de coerență, de asumare și de drumui României de viitor. În trecut, România a mai luat astfel de decizii, atat PSD, cât si PNL. Avem două obiective importante: de a intra cu drepturi depline anul acesta și în 2026 România să fie membră OCDE. România e în direcția corectă. Pentru a rămâne trebuie și voință politică. Eu am sentimentul că am făcut ce e mai bine pentru țara mea.

În afară de comasare și alianță electorală la europarlamentare, în septembrie să avem alegerile prezidențiale. Sunt trei variante  din care vom alege: 1-15, 8-22 sau sfârșitul lunii septembrie. Alegerile parlamentare sunt în decembrie”, a declarat Marcel Ciolacu.

Calendarul electoral discutat de PSD și PNL:

alegerile europarlamentare odată cu alegerile locale, pe 9 iunie
alegeri prezidențiale în septembrie
alegeri parlamentare în decembrie

 

Comentarii
  • Era mai bine daca se faceau toate intr-un weekend. Se facea economie

  • Bravo.. Deși este o Struțo-cămilă,era singura modalitate prin care atât haurolacii derbedeului infractor simion cât și cotețul scroafei mahalagioace să iasă din peisaj. Agenții Rusiei trebuiau anihilați. Scroafa gestanta nu o sa mai intre în parlament iar voma rusească numită Haur nu cred că o să depășească 5%.

  • Este o coalitie pt devalizarea fondurilor publice. Primarii de comune si de orase, presedintii de cJ, directori de institutii publice, secretari de stat, ministri, toti vor un comision din lucrarile publice unde sunt investitori. Lucrarile de drumuri sunt mai banoase decat minele de aur. Buzatu de la Vaslui si Dumitrescu presedinte CJ Prahova sunt acuzati pentru mari spagi de la lucrarile de drumuri.

  • Ati belit pu- la Psd si Pnl cu comasatele voastre,o sa va votati doar voi intre voi. Comasatele incalca Constitutia si legile Romaniei. Nu mai au in pic de rusine de poporul roman ,in goana disperata pentru putere doar Colacu si Maciuca se fu – t in strada ca 2 caini si toata lumea trece pe langa ei ,nah sunt animale nu au rusine si nici ratiune asa sunt MACIUCA si Ciolacu sunt 2 caini care se fu- t in strada fara ratiune si rusine in vazul intregului popor roman. Votez AUR ,votez SOSOACA , abia astept. Sa ne kakam tot poporul roman pe Psd – Pnl ,trageti apa la wc ,puteeeee Pnl in sondaje are 6 % si Psd 8 % in cadere libera! Bravo romani!

  • Și când se face și o nouă comasare de dottori plagiatori bulangii cu noua gaură de covrigari dottori cu futeață la nas de buzu–ca să știe populimea ce alege la hoțo-euro-piride pentru a fi preșuri votătoare pe la birulexix

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *