Prima pagină » National » Ciolacu nu crede că ar fi dispus să îl nominalizeze pe Iohannis în funcția de comisar european
Ciolacu nu crede că ar fi dispus să îl nominalizeze pe Iohannis în funcția de comisar european

Ciolacu nu crede că ar fi dispus să îl nominalizeze pe Iohannis în funcția de comisar european

24 iul. 2024, 22:00,
BZI.ro, în National

Marcel Colacu a vorbit despre despre propunerea pentru comisar european, spunând aproape clar că nu-l va nominaliza pe Klaus Iohannis.

„Nu cred că aș fi dispus să îl nominalizez pe domnul Iohannis în funcția de comisar european. Nu am avut o discuție despre asta. Dar nu cred că aș fi dispus să îl nominalizez pe domnul Iohannis în funcția de comisar”, a declarat premierul Marcel Ciolacu miercuri seara, în emisiune la România TV.

Agenția austriacă de presă APA scria în urmă cu o săptămână că noua Comisie Europeană începe să prindă contur și inventariază nume de posibili comisari europeni în dreptul fiecărei țări. Din partea României sunt vehiculate pentru postul de comisar în viitoarea Comisie numele europarlamentarului Mihai Tudose și al președintelui Klaus Iohannis.

„Doamna Ursula va avea un interviu propriu cu cei nominalizați. Au vrut și un bărbat și o femeie. Haideți să vedem portofoliul, pe urmă…”, a mai declarat Ciolacu, care a spus că Mihai Tudose este „un candidat serios”: „E unul dintre candidați. Sunt mai mulți colegi pregătiți, dar suntem în mijlocul unor negocieri”.

Marcel Ciolacu: „Este posibil, este posibil orice”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, miercuri seară, că ”orice este posibil”, întrebat dacă ar putea fi primul preşedinte al social-democraţilor care nu va candida la alegerile prezidenţiale.

Întrebat dacă ar putea să fie primul preşedinte al PSD care nu va candida la prezidenţiale, Ciolacu a afirmat: „Este posibil, este posibil orice. Nu am o reţinere. Nu sunt un om încrâncenat. Am pornit de la tineret”.

Liderul PSD afirmă că nu şi-a propus să facă o strategie din a anunţa cât mai târziu dacă va candida sau nu în alegerile prezidenţiale.

„Nu este o strategie. Eu sunt un om simplu, nu e nicio tactică. Eu îmi respect colegii, suntem prieteni, nu mai este duşmănie la PSD (…) Avem un climat normal, avem idei diferite, avem dispute, dar suntem camarazi şi prietei”, a mai declarat Marcel Ciolacu, precizând că, dacă preşedintele partidului nu-şi respectă colegii, acest climat se dărâmă.

Ciolacu a afirmat că, dacă va candida, va anunţa într-un cadru oficial

În plus, Ciolacu a afirmat că, dacă va candida, va anunţa într-un cadru oficial acest lucru.

„Dacă voi decide să candidez şi dacă voi primi votul prietenilor mei, colegilor şi camarazilor mei atunci o să-mi asum şi acest lucru. Mai este până atunci – o săptămână-două. O să-mi anunţ într-un cadru oficial”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Congresul PSD este programat pentru data de 24 august, iar Marcel Ciolacu a afirmat că doreşte să atragă şi tineri în echipa de conducere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *