Prima pagină » Actualitate » Ciolacu este acuzat de mușamalizarea scandalului morților suspecte de la Spitalul Sf. Pantelimon. „În mandatul său, din nefericire, mor oameni în spitale”
Ciolacu este acuzat de mușamalizarea scandalului morților suspecte de la Spitalul Sf. Pantelimon. „În mandatul său, din nefericire, mor oameni în spitale”

Ciolacu este acuzat de mușamalizarea scandalului morților suspecte de la Spitalul Sf. Pantelimon. „În mandatul său, din nefericire, mor oameni în spitale”

09 aug. 2024, 20:00,
în Actualitate

Purtătorul de cuvânt al PNL, fostul ministru Ionuț Stroe, l-a acuzat vineri, pe premierul Marcel Ciolacu, că încearcă să distragă atenția publică de la cazul doctorițelor acuzate că au omorât cu intenție un pacient de la Spitalul Sf. Pantelimon și că este inacceptabil „modul perfid în care se încearcă a se acoperi” situația cercetată de procurori.

„Cel mai grav ,,MALSPRASI” al PSD este faptul că Marcel Ciolacu îl ține în brațe pe ministrul Rafila. Țara e zguduită de tragedia de la Spitalul Sf. Pantelimon și Marcel Ciolacu încearcă să distragă atenția publică. Domnul Ciolacu se preface că nu vede faptul că în mandatul său, din nefericire, mor oameni în spitale, cu acuzații cutremurătoare din partea procurorilor.

Este inacceptabil modul perfid în care se încearcă a se acoperi acest scandal sau a se susține oameni politici care în momentul de față vor chiar să își facă loc pe listele PSD. Acestea sunt lucrurile pe care ar trebui să se concentreze premierul când țara arde, nu cartea lui Nicolae Ciucă. Cred că Marcel Ciolacu ar trebui să învețe din experiența altor foști premieri și președinți PSD, care au fost penalizați la vremea lor de români tocmai pentru această aroganță și agresivitate excesivă, mai ales în momente în care și-au pregătit candidatura pentru prezidențiale”, a transmis purtătorul de cuvânt al PNL, fostul ministru Ionuț Stroe.

Fost ministru PNL: „Nu e loc de pesedisme!”

Fostul ministru PNL al Energiei, europarlamentarul Virgil Popescu, i-a transmis lui Ciolacu pe Facebook că românii s-au săturat de „politică de barbut”.

„Responsabilitatea se clădește prin acțiuni concrete, nu prin atacuri gratuite. Premierul Ciolacu ar trebui să își dea seama că gravitatea cazului de la spitalul Pantelimon cere măsuri imediate, nu tergiversări sau jocuri politicianiste. Criza internă și contextul geopolitic din vecinătate și internațional nu lasă loc de “pesedisme”! Asumare! Măsuri concrete! Decizii! Asta cerem de la premierul țării! Domnule Ciolacu, românii s-au săturat de “politică de barbut”!”, a scris Virgil Popescu.

17 morți suspecte

Două doctorițe ATI de la Spitalul de Urgență Sf. Pantelimon din București au fost reținute, miercuri, pentru acuzaţia de omor calificat în cazul unui pacient de 54 de ani care a intrat în stop cardio-respirator, după ce i s-ar fi redus brusc doza de noradrenalină, substanţă esenţială în terapie intensivă, cu rol în menţinerea tensiunii arteriale.Ancheta în acest caz a fost demarată după ce, în luna aprilie, procurorii au primit o sesizare de la o asistentă cu privire la faptul că, în perioada 4 – 7 aprilie 2024, în Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI), ar fi decedat 17 pacienţi, ca urmare a reducerii voluntare, de către personalul medical, a dozei de noradrenalină – un neurotransmiţător utilizat pentru creşterea sau menţinerea tensiunii arteriale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *