Prima pagină » Actualitate » Ciolacu, despre acuzațiile de abuz sexual împotriva profesorului Alfred Bulai: „Nu e rolul meu să judec”
Ciolacu, despre acuzațiile de abuz sexual împotriva profesorului Alfred Bulai:

Ciolacu, despre acuzațiile de abuz sexual împotriva profesorului Alfred Bulai: „Nu e rolul meu să judec”

31 iul. 2024, 16:40,
BZI.ro, în Actualitate

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri, 31 iulie, că nu este de competența sa să evalueze acuzațiile de abuz sexual împotriva profesorului Alfred Bulai, subliniind că „nu intervenim într-o anchetă penală”.

„Înainte de a judeca pe cineva, și nu e rolul meu să judec, haideți să aflăm întreg adevărul”, a spus premierul, aflat la verificările lucrărilor Drumului Expres Craiova-Pitești.

Ciolacu a asigurat că, în cazul în care acuzațiile se dovedesc adevărate, autoritățile vor lua toate măsurile legale necesare.

„Sunt ferm convins că Ministrul Educației a declanșat anchetele împreună cu conducerea SNSPA. Deja sunt și procurorii auto-sesizați, nu intervenim într-o anchetă penală”.

Premierul a menționat și perioada comunistă în contextul discuției despre implicarea sa în cazul lui Bulai, afirmând că își dorește „o societate cu independență a autorităților”.

Profesorul Alfred Bulai a fost acuzat de mai multe studente de agresiune sexuală, conform unei investigații Snoop. Bulai le spunea studentelor să fie „sexicioase” și să aibă curajul „să-și expună corpul”, criticându-le dacă nu respectau aceste cerințe. În taberele de vară, când se aflau doar ei, le provoca cu întrebări precum „Dacă îți zic să te dezbraci, te dezbraci?” și „Dezbracă-te să-mi arăți că ai mai multă încredere în tine”, conform unei înregistrări obținute de Snoop.

Ciolacu, despre întâlnirea cu Mircea Geoană

De asemenea, premierul Marcel Ciolacu a oferit primele explicații după ce a fost surprins cina luni seară la aceeași masă cu Mircea Geoană, secretarul adjunct al NATO, și alți politicieni, la aniversarea jurnalistului Marius Tucă. „Este normal ca atunci când se adună mai mulți români să discute despre fotbal și politică. În acea seară am discutat și despre înot. Dar nu am intrat în negocieri politice”, a declarat liderul PSD.

Întrebat dacă i-a făcut o ofertă politică lui Mircea Geoană, care și-a anunțat intenția de a candida la funcția de președinte al României, Ciolacu a explicat că a participat la evenimentul organizat de Marius Tucă pentru că este un jurnalist cunoscut, pe care l-a urmărit și de la care a învățat încă de pe vremea când era membru al organizației de tineret a PSD.

„Este normal ca atunci când se adună mai mulți români să discute despre fotbal și politică. În acea seară am discutat și despre înot. Dar nu am intrat în negocieri politice”, a reiterat Ciolacu, prezent alături de Sorin Grindeanu într-o vizită de lucru la Drumul Expres Craiova-Pitești.

Întrebat dacă va candida la președinția României, Ciolacu a evitat să dea un răspuns direct, spunând doar că „avem Congres pe 24 august”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *