Multă lume este înnebunită după noua fiță, ciocolata din Dubai, dar puțini au auzit de ciocoliva românească, desertul care bate ciocolata din Dubai. Noul desert este pregătit să rupă topurile și să acapareze mediul online. Acest deliciu a fost inventat de doi români tocmai în Scoția.
Ciocoliva românească, desertul care bate ciocolata din Dubai!
Ciocoliva este desertul românesc care este gata să detroneze celebra ciocolată din Dubai. Sătui de desertul cu fistic și cataif, românii se orientează acum spre desertul preferat al românilor, coliva, care tinde să fie un nou preparat revoluționar.
Ciocoliva a fost inventată de doi români care au afaceri în Glasgow, Scoția. Ei dețin acolo un magazin cu produse tradiționale și, pentru că au aflat de popularitatea ciocolatei Dubai, au profitat de idee și au decis să își promoveze propriul desert. Cicolata lor este umplută cu nuci și terci dulce.
România este cunoscută peste hotare pentru legendele din jurul Transilvaniei, motiv pentru care românii au decis să-l pună pe ambalaj pe Dracula. Mai mult, produsul este decorat cu bomboane colorate.
Dani și Alex, antreprenorii din Scoția, au vrut să vină cu un nou produs pe piață, iar așa a luat naștere ciocoliva care se găsește la Transylvania Shop and Coffee. Vor să-și aducă afacerea și în România, dorind să dea startul unui nou trend cu acest deliciu culinar.
„România, here we go! Ne întoarcem acasă cu Ciocoliva noastră! (…) Hai să facem un nou trend în lume și să cucerim mapamondul cu cel mai tare desert al românilor! Vă mulțumim enorm pentru suportul acordat și vă iubim din toată inima. Haidei să facem din Ciocoliva un nou trend în lume cu unul dintre cele mai bune dulciuri ale României. Vă mulțumim tuturor pentru susținere și vă iubim atât de mult”, au transmis cei doi pe Facebook.
Cum se prepare noul deliciu culinar
Pentru colivă ai nevoie de 200 g grâu decortica, 100 g nuci măcinate, 100 g zahăr, 100 g biscuiți măcinați, 1 linguriță esență de vanilie, coaja rasă de la o lămâie, 1 linguriță scorțișoară. Opțional se pot adăuga stafide sau fructe confiate.
Pentru stratul de ciocolată aveți nevoie de 200 g ciocolată neagră (sau cu lapte), 50 g unt, 2-3 linguri de smântână pentru frișcă (sau lapte).
Pentru decor sunt necesare bomboane colorate, nuci, sau fulgi de ciocolată.
Prepararea colivei, spală bine grâul și fierbe-l într-o oală cu apă până când se înmoaie și devine cremos. Scurge excesul de apă și lasă grâul să se răcească complet. Adaugă zahărul, nucile măcinate, biscuiții măcinați, esența de vanilie, coaja de lămâie și scorțișoara. Amestecă bine până obții o compoziție omogenă. Opțional, poți adăuga stafide sau fructe confiate pentru un plus de textură și gust.
Pentru pregătirea stratului de ciocolată, topește ciocolata împreună cu untul într-o baie de aburi sau la microunde, amestecând constant pentru a preveni arderea. Adaugă smântâna pentru frișcă sau laptele, până obții o textură netedă și lucioasă.
La asamblarea desertului, într-o tavă mică sau forme individuale, așază un strat din compoziția de colivă. Toarnă deasupra un strat generos de ciocolată topită și netezește-l cu o spatulă. Lasă desertul să se răcească la frigider timp de cel puțin 1-2 ore, pentru ca stratul de ciocolată să se întărească.
Decorează cu bomboane colorate, nuci, sau fulgi de ciocolată, după preferință. Servește rece și savurează acest desert unic care îmbină tradiția cu inovația.