Prima pagină » International » Ciocolata Rom a fost interzisă în Italia. Cum se apăra producătorul
Ciocolata Rom a fost interzisă în Italia. Cum se apăra producătorul

Ciocolata Rom a fost interzisă în Italia. Cum se apăra producătorul

06 ian. 2021, 10:06,
în International

Ciocolata Rom a fost interzisă în Italia. Cu o vechime de peste 50 de ani, faimosul desert a fost scos de pe rafturile italienilor. Ministerul Sănătății de acolo a explicat decizia luată.

Un lot de ciocolată Rom a fost retras de la comercializare deoarece nu aveau tipărite pe ambalaj și informațiile complete în limba italiană, ci doar în română şi maghiară.

Ciocolata Rom a fost interzisă în Italia

Această decizie a fost luată pe 23 decembrie 2020 şi a fost publicată pe site-ul ministerului pe 30 decembrie, unde se specifică și faptul că a fost notificat producătorul din România al ciocolatei, compania Kandia.

Producătorul faimoasei mărci de ciocolată a declarat pentru Știrile PRO TV că toate ciocolatele Rom pe care le exportă în Italia sunt marcate corespunzător, potrivit legislației în vigoare, iar batoanele oprite de la comercializare erau luate, cel mai probabil, direct din România.

”Kandia Dulce exportă produsele dulci îndrăgite de români, pe teritoriul Italiei, prin doi parteneri comerciali care distribuie aceste produse în nume propriu pe piață italiană. Toate produsele noastre destinate piețelor de export, inclusiv Italiei, sunt etichetate corespunzător cu informații complete despre produs. În urma verificărilor derulate prin partenerii noștri comerciali din Italia, am constatat că produsele ROM la care face referire presa italiană nu sunt dintre loturile de produse exportate de către Kandia Dulce pentru comercializare în Italia.

Este posibil ca aceste produse să fi fost achiziționate de diverși operatori comerciali italieni de pe piața din România și nu implică Kandia Dulce în niciun fel. Operatorii comerciali care pun pe piață produse achiziționate în mod independent au obligația etichetării corespunzătoare a acestora. Vă garantăm că toate produsele ROM sunt produse sigure, de cea mai bună calitate și sunt îndrăgite de românii din întreaga lume”, a transmis Kandia Dulce România pentru Știrile PRO TV.

Parfumeria Douglas din Iași vinde produse contrafăcute

Ciocolata Rom a fost interzisă în Italia, iar una din cele mai vestite parfumerii din România vinde produse contrafăcute la Iaşi.

Pe data de 02.11.2020, Bianca Hurubaș, de profesie medic veterinar, a vrut să-i facă partenerului de viață un cadou pentru ziua de naștere. Aceasta a vizitat parfumeria Douglas dintr-un centru comercial din Iași pentru a-i achiziționa un parfum Bleu de Chanel.

În ciuda unor indicii care arătau că produsul nu este conform, a achitat aproximativ 500 de lei. Când a ajuns acasă, dezamăgirea a fost mare.

„M-am prezentat împreună cu o prietenă în magazinul Douglas, cu gândul de acasă de a achiziționa parfumul Bleu de Chanel, pe care prietenul meu îl are deja, dar e terminat, vrând să îi fac un cadou de ziua lui. Ajung în magazin, o domnișoară amabilă mă îndruma la raft unde se afla această gamă, neavând tester pentru acest tip de parfum, în condițiile în care celelalte parfumuri de la raft prezentau tester. Trec cu vederea lipsa testerului, știam cum miroase și mai ales cum persistă.

Ajunsă acasă, oferindu-i cadoul și desfăcându-l, observ că aroma parfumului cumpărat nu coincide cu aroma celui avut. Și nu e vorba numai de aromă, cât și de persistență. Cel nou ținea foarte puțin. Parfumul achiziționat a fost pus la raft cu 615 lei, 100 ml, am beneficiat și de o reducere de 20 la sută, preț total 492 lei. Mă așteptam ca la suma asta de bani să am un parfum original, nu unul care nu persistă. Pe spatele parfumului există un cod, am introdus codul pe un site special de verificare a originalității produsului și mi-a apărut ca fiind fake”, a povesti tânăra de 25 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *