Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » Ciocolata neagră are efecte pozitive asupra stresului, memoriei și imunității
Ciocolata neagră are efecte pozitive asupra stresului, memoriei și imunității

Ciocolata neagră are efecte pozitive asupra stresului, memoriei și imunității

25 sept. 2020, 12:22,
BZI.ro, în Sanatate

Ciocolata neagră are efecte pozitive asupra stresului, inflamației, dispoziției, memoriei și imunității. Buna pentru inimă și minte, ar trebui consumata fără moderație! Două noi studii care arată încă o dată efectele sale pozitive asupra sănătății, au fost prezentate la reuniunea anuală de biologie experimentală din San Diego. Realizate de cercetători de la Universitatea Loma Linda (California, Statele Unite), acestea arată că consumul de ciocolată neagră, compusă din cel puțin 70% cacao, este benefic pentru memorie, dispoziție, imunitate, inflamație și stres.

Primul studiu a analizat efectele cacao asupra sistemului imunitar, semnalizarea neuronală și percepția senzorială. La subiecții care consumă 70% ciocolată neagră, căile de semnalizare care reglementează celulele imunității, schimburile dintre neuroni și percepția senzorială au fost mult mai optimizate. Răspunsul imun și plasticitatea creierului au fost, prin urmare, mai bune.

Al doilea studiu a urmat activității voluntare a creierului după ce s-au consumat 48 de grame de ciocolată neagră 70%. Rezultatele au arătat că acest superaliment, din nou, a îmbunătățit plasticitatea creierului inducând beneficii în sănătatea creierului și reglarea comportamentului.

Aceste efecte se datorează flavonoidelor găsite în cacao, antioxidanți și agenți antiinflamatori extrem de puternici. Se știe că păstrează creierul și sănătatea cardiovasculară. Cu cât concentrația de cacao este mai mare, cu atât va fi mai mult flavonoid și cu atât efectele benefice vor fi mai mari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *