Dacă îți place ciocolata, atunci această rețetă de ciocolată „caldă-rece” cu aromă de negresă cu bezea este doar pentru tine. Este o versiune specială a ciocolatei calde, este cremoasă și abundă de arome captivante. Această băutură este plină de arome intense de ciocolată caldă, negresă pufoasa și e acoperită cu o bezea delicioasă făcută în casă. Este un răsfăț perfect în timpul verii, dar poate fi savurată în orice moment al anului.
De ce este denumită „caldă-rece” această băutură cu aromă de negresă cu bezea
Această băutură este descrisă ca fiind „caldă-rece” datorită combinației de cacao, lapte fierbinte, negresă și gheață. Savoarea acestei băuturi se apropie de cea a ciocolatei calde, dar textura seamănă mai mult cu cea a unui slushy rece.
Ingredientele necesare pentru pregăti această rețetă sunt 60 g de cacao, 2 căni de lapte, 1 linguriță miere (se ajustează după gust), 2 căni de gheață, 1 linguriță esență de vanilie. Dar, pentru a da un farmec aparte acestei băuturi, adăugați negresă și bezea de casă. Negresa este prăjitură ideală pentru a potoli pofta de dulce și poate fi consumată în orice perioadă a anului. Puteți folosi orice fel de lapte vă place, de vacă, de cocos sau orice lapte vegetal, și bineînțeles cuburi de gheață.
Putem personaliza această băutură cu diferite toppinguri precum sosuri duci, frișcă, negresă fărâmițată, perle de ciocolată sau bezea de casă. Ai frâu liber pentru a desăvârși această băutură de ciocolată după bunul plac!
Ciocolata „caldă-rece” poate fi ornata în foarte multe feluri, după imaginație
Primul pas este prepararea și coacerea negresei. Puteți utiliza orice rețetă care vi se pare mai ușor de făcut. După ce prăjitură s-a răcit complet, tăiați-o în bucăți mici și puneți-le deoparte. Ai doilea pas este încălzirea unui amestec format din lapte, miere și cacao fierbinte într-o cratiță mică. Luați băutură de pe foc și lăsați-o să se răcească. Al treilea pas este asamblarea băuturii cu aromă de negresă cu bezea. Transferați amestecul obținut anterior împreună cu gheața, extractul de vanilie și bucățile de negresă răcite într-un blender. Se amestecă toată compoziția până când capătă aspect similar nămolului. Odată ce ați obținut această consistență, umpleți-vă cănile și serviți imediat. Vă recomandăm să acoperiți băutura cu multă frișcă și să așezați deaspura o bezea moale de casă, urmând această rețetă. De asemenea, deasupra mai puteți presăra alune, sos de cireșe, biscuiți fărâmițați, sau orice vă trece prin cap.
Adăugarea de frișcă nu este o necesitate, dar datorită ei ciocolată calda-rece capătă cremozitate. Negresele pot fi coapte și în avans pentru a grăbi procesul. Această ciocolată caldă-rece este foarte rapid de făcut, trebuie doar să combinați totul într-un blender și amestecați până la omogenizare. Este băutura perfectă în orice situație, indiferent dacă temperaturile sunt ridicate sau scăzute, și are șanse mari să devină vedeta momentelor petrecute în familie pe tot parcursul anului. Așadar, dacă aveți iubitori de ciocolată în casă, atunci încercați această rețetă de ciocolată caldă-rece cu aromă de negresă cu bezea, care cu siguranță va avea un succes instantaneu!