Ciocolata belgiană este recunoscută pe plan mondial pentru calitatea și gustul său deosebit. Deși puțini știu, are o istorie incredibilă în spate.
Această ciocolată a fost creată din secolul al XIX-lea, când cei care lucrau în fabrica din Belgia au adus idei noi în procesul de producție, astfel transformând-o într-o adevărată artă culinară, excelența sa fiind recunoscută și astăzi.
Ce are special ciocolata belgiană?
Se remarcă prin niște caracteristici speciale și un proces de fabricare unic. Se utilizează ingrediente de cea mai înaltă calitate, precum untul de cacao, lapte proaspăt și boabe de cacao alese cu multă grijă. Persoanele care o fabrică combină metode tradiționale de fabricare cu cele moderne, pentru a obține arome foarte fine și texturi cât mai catifelate.
Belgia este foarte renumită pentru diversitatea sa, găsind aici o varietate foarte mare de ciocolată, de la arome speciale și umpluturi de tot felul, la cele cu o concentrație mare de cacao.
Se distinge de restul produselor prin capacitatea lor de a aduce arome cât mai complexe, dar echilibrate, oferind astfel o experiență gustativă într-adevăr deosebită. Aceștia sunt cunoscuți pentru creativitatea lor de a îmbina arome și de a aduce inovație în ceea ce privește ciocolata.
Ciocolata belgiană este creată cu 100% unt de cacao în compoziție, spre deosebire de alți producători care înlocuiesc untul de cacao cu o multitudine de grăsimi vegetale, care afectează produsul.
Producătorii din Belgia au secrete și rețete transmise constant, din generație în generație, perfecționate de fiecare, astfel încât nimeni să nu îi poată întrece.
Printre cele mai iubite tipuri de ciocolată, se enumeră cea neagră și cea albă.
Alte aspecte foarte interesante
Deși este apreciată pentru aromele și gustul său deosebit, atrage atenția și din alte motive. De exemplu, un aspect foarte interesant este că aproape fiecare sat din Belgia are un magazin de ciocolată, predate din generație în generație, unde fiecare membru a mereu cu câte un element de noutate.
Belgia produce anual peste 600.000 de tone de ciocolată, iar belgienii sunt cei mai mari consumatori, care consumă per persoană aproximativ 6 kilograme pe an.
Se organizează frecvent vizite pentru degustarea ciocolatei în cele mai iubite magazine din Bruxelles, iar acest lucru este una dintre cele mai îndrăgite activități din capitala Belgiei. De asemenea, un alt aspect interesant este faptul că locul în care se vinde cea mai multă ciocolată este aeroportul din Bruxelles, unde se dau aproximativ 800 de tone pe an, adică cam două tone de ciocolată pe zi.
Belgienii au inventat pralinele aproximativ acum 100 de ani, împreună cu conceptul lor de ciocolată rafinată. Deși multe țări încearcă să îi imite, niciuna nu a reușit să obțină în totalitate rafinamentul pralinelor belgiene.
Când a apărut această ciocolată, nu era accesibilă oricărui om, ci doar marii nobilimi, deoarece era foarte scumpă, însă cu timpul, un cofetar renumit a deschis o ceinărie, unde îi servea pe invitați cu praline belgiene.
Ciocolata belgiană este cu adevărat unică și are o poveste incredibilă, transmisă din generație în generație.