Prima pagină » Culinar » Ciocănele de pui la cuptor. Cum să obții o carne fragedă și aromată?

Ciocănele de pui la cuptor. Cum să obții o carne fragedă și aromată?

31 oct. 2022, 11:00,
în Culinar

O mâncare din ciocănele de pui la cuptor este o cină gustoasă, rapidă și fără bătăi de cap. Pentru a pregăti felul de mâncare este foarte util să marinați coapsele cu o seară înainte și, a doua zi, când veniți de la serviciu, tot ce trebuie să faceți este să le puneți în cuptorul preîncălzit. Rețeta este foarte simplă, dar felul de mâncare se dovedește incredibil de gustos datorită marinatei de smântână și condimentelor.

Marii bucătari sfătuiesc tinerele gospodine ca atunci când pregătesc felul de mâncare să adauge mai multă sare. Aceasta atrage excesul de umiditate de la marinare, astfel încât carnea devine fragedă și fermă în același timp, coapsele sunt parfumate, cu o crustă crocantă, ca un pui la grătar. Pentru a pregăti felul de mâncare vei avea nevoie de 6 coapse de pui, o lingură de condimente pentru pui, 2 linguri de oțet, 100 g de smântână și 3 lingurițe de sare.

ciocanele de pui intr-o tava alaturi de cartofi

Așezați pe o formă sau o tavă de copt unsă cu ulei, picioarele trebuie să fie stivuite strâns

Ciocănele de pui la cuptor. Cum să pregătești o marinată pentru a obține o carne fragedă

Pentru a pregăti unul dintre cele mai delicioase feluri de mâncare se spală și se usucă coapsele de pui, apoi se toarnă sare și condimente peste ele, se adaugă 0,5 linguriță de sare per coapsă. Aceasta va scoate excesul de apă din carne, astfel încât aceasta va avea un gust asemănător cu cel al șuncii în timpul marinării. Este foarte important ca coapsele să nu fie jupuite de piele, pentru a nu se săra prea mult carnea. Pielea împiedică coapsele să devină prea sărate.

ciocanele de pui intr-o tava

Marii bucătari sfătuiesc tinerele gospodine ca atunci când pregătesc felul de mâncare să adauge mai multă sare

Pentru a pregăti marinata adăugați 2 linguri de oțet și toată smântâna, aproximativ 100 g și acoperiți bine coapsele de pui. Acoperiți cu folie alimentară sau cu o pungă de unică folosință, marinați în frigider timp de cel puțin 8 ore, de preferință 24, marinați seara pentru a găti pentru următoarea masă. Carnea marinată va fi foarte gustoasă și fragedă. Așezați pe o formă sau o tavă de copt unsă cu ulei, picioarele trebuie să fie stivuite strâns. Nu este necesar să se adauge apă. Astfel, se prepară și carnea de porc pentru masă.

Ciocănelele de pui se coc în cuptorul bine încins la 180 de grade timp de aproximativ 1 oră, până devin crocante. Se servesc ușor răcite. Este bine să știi că datorită adaosului de smântână, carnea de pui se dovedește a fi foarte fragedă și suculentă în interior, cu o crustă ruginie delicioasă la exterior. Iar usturoiul și condimentele îi dau o aromă unică și un gust savuros.

Cum să servești felul de mâncare? Sfaturi pentru gospodinele începătoare

Se servesc coapsele de pui prăjite calde pe platouri de lemn și se ornează. Orezul și cartofii fierți merg foarte bine cu acest fel de mâncare, la fel ca și legumele coapte sau proaspete. Acoperiți puiul cu sos de roșii din conserve, brânză sau usturoi la alegere și câteva chifle aromate de casă. Bucurați-vă de acest fel de mâncare delicios și consistent și răsfățați-i și pe alții.

ciocanele de pui intr-o tava

Pentru a pregăti marinata adăugați 2 linguri de oțet și toată smântâna

De asemenea, puteți coace coapsele de pui la cuptor împreună cu ceapă. Pentru a face acest lucru, este suficient să decojiți ceapa, să o tăiați în inele groase și să o așezați în partea de jos a tăvii de copt, sub pui.

Iubitorii de ciocănele de pui la cuptor mai picante își pot permite să adauge o păstaie de ardei roșu iute la felul de mâncare, pur și simplu tăindu-l mărunt și amestecându-l cu alte condimente. Pentru a conferi felului de mâncare finit o aromă ușoară și cremoasă, folosiți ulei de măsline în loc de ulei vegetal la coacere. De asemenea, puteți servi felul de mâncare alături de măsline.

ciocanele de pui intr-o tava alaturi de cartofi

Pielea împiedică coapsele să devină prea sărate

Bugetul.ro
Directivă UE pentru România care nu mai suportă amânare. Sistemul bancar din țara noastră trebuie să implementeze rapid ce se cere de la Bruxelles
redactia.ro
Un copil de doi ani a supravieţuit miraculos după ce a căzut de la etajul 15 al unui zgârie-nori
Bugetul.ro
Spaima care vine dinspre UE! Guvernul României ar putea primi ordin să mărească toate salariile actuale din sistemul bugetar în perioada următoare
a1.ro
Cum arată acum băiatul pe care Oana Sârbu l-a adoptat pe când forma un cuplu cu Robert Turcescu. Alexandru are 16 ani
Playtech.ro
Intabulare fără succesiune. Legea despre care moştenitorii trebuie să aibă habar
observatornews.ro
Capitala şi 12 judeţe, sub cod galben de vreme severă în următoarele ore. Lapoviță și ninsori la munte
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Unde trebuie să ții ouăle în frigider pentru a le păstra proaspete mai mult timp.
realitatea.net
Colesterolul redus într-o săptămână. Cinci pași recomandați de nutriționiști
SportpeSurse
CUTREMUR în România! A murit cu o zi înainte de alegeri, iar țara e în doliu
Playtech.ro
Noi limite de viteză, pe şoselele din România. Rămâi fără permis chiar dacă ai doar 80 de km/h
Dailybusiness.ro
Românii, „salahorii” Europei: Muncim cel mai mult, dar trăim cel mai puțin!
RomaniaTV
GAFĂ uriașă făcută de Ilinca. Soția lui Simion, prinsă cu o minciună foarte gravă. S-a făcut de rușine în fața unei țări întregi!
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Anunţul care bulversează TOTAL alegerile prezidenţiale. Răsturnare incredibilă de situaţie
redactia.ro
George Simion, gafe după gafe la limba franceză în direct la TV. Momentul a devenit viral. Nous voulons… o încetare a focului
ego.ro
Oana Roman, momente dramatice, EXCLUSIV: ”O relație abuzivă și toxică...”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
17 mai 2025
17 mai 2025