O mâncare din ciocănele de pui la cuptor este o cină gustoasă, rapidă și fără bătăi de cap. Pentru a pregăti felul de mâncare este foarte util să marinați coapsele cu o seară înainte și, a doua zi, când veniți de la serviciu, tot ce trebuie să faceți este să le puneți în cuptorul preîncălzit. Rețeta este foarte simplă, dar felul de mâncare se dovedește incredibil de gustos datorită marinatei de smântână și condimentelor.
Marii bucătari sfătuiesc tinerele gospodine ca atunci când pregătesc felul de mâncare să adauge mai multă sare. Aceasta atrage excesul de umiditate de la marinare, astfel încât carnea devine fragedă și fermă în același timp, coapsele sunt parfumate, cu o crustă crocantă, ca un pui la grătar. Pentru a pregăti felul de mâncare vei avea nevoie de 6 coapse de pui, o lingură de condimente pentru pui, 2 linguri de oțet, 100 g de smântână și 3 lingurițe de sare.
Ciocănele de pui la cuptor. Cum să pregătești o marinată pentru a obține o carne fragedă
Pentru a pregăti unul dintre cele mai delicioase feluri de mâncare se spală și se usucă coapsele de pui, apoi se toarnă sare și condimente peste ele, se adaugă 0,5 linguriță de sare per coapsă. Aceasta va scoate excesul de apă din carne, astfel încât aceasta va avea un gust asemănător cu cel al șuncii în timpul marinării. Este foarte important ca coapsele să nu fie jupuite de piele, pentru a nu se săra prea mult carnea. Pielea împiedică coapsele să devină prea sărate.
Pentru a pregăti marinata adăugați 2 linguri de oțet și toată smântâna, aproximativ 100 g și acoperiți bine coapsele de pui. Acoperiți cu folie alimentară sau cu o pungă de unică folosință, marinați în frigider timp de cel puțin 8 ore, de preferință 24, marinați seara pentru a găti pentru următoarea masă. Carnea marinată va fi foarte gustoasă și fragedă. Așezați pe o formă sau o tavă de copt unsă cu ulei, picioarele trebuie să fie stivuite strâns. Nu este necesar să se adauge apă. Astfel, se prepară și carnea de porc pentru masă.
Ciocănelele de pui se coc în cuptorul bine încins la 180 de grade timp de aproximativ 1 oră, până devin crocante. Se servesc ușor răcite. Este bine să știi că datorită adaosului de smântână, carnea de pui se dovedește a fi foarte fragedă și suculentă în interior, cu o crustă ruginie delicioasă la exterior. Iar usturoiul și condimentele îi dau o aromă unică și un gust savuros.
Cum să servești felul de mâncare? Sfaturi pentru gospodinele începătoare
Se servesc coapsele de pui prăjite calde pe platouri de lemn și se ornează. Orezul și cartofii fierți merg foarte bine cu acest fel de mâncare, la fel ca și legumele coapte sau proaspete. Acoperiți puiul cu sos de roșii din conserve, brânză sau usturoi la alegere și câteva chifle aromate de casă. Bucurați-vă de acest fel de mâncare delicios și consistent și răsfățați-i și pe alții.
De asemenea, puteți coace coapsele de pui la cuptor împreună cu ceapă. Pentru a face acest lucru, este suficient să decojiți ceapa, să o tăiați în inele groase și să o așezați în partea de jos a tăvii de copt, sub pui.
Iubitorii de ciocănele de pui la cuptor mai picante își pot permite să adauge o păstaie de ardei roșu iute la felul de mâncare, pur și simplu tăindu-l mărunt și amestecându-l cu alte condimente. Pentru a conferi felului de mâncare finit o aromă ușoară și cremoasă, folosiți ulei de măsline în loc de ulei vegetal la coacere. De asemenea, puteți servi felul de mâncare alături de măsline.