Prima pagină » Local » Cioban din Iaşi, atacat cu un cuțit! Tâlhărie, ziua-n amiaza mare

Cioban din Iaşi, atacat cu un cuțit! Tâlhărie, ziua-n amiaza mare

09 feb. 2022, 21:09,
Iustina Groza, în Local

Un cioban din judeţul Iaşi a fost atacat cu un cuțit în plină zi, în timp ce păștea oile. Individul care l-a atacat se afla sub influența băuturilor alcoolice și, ulterior, și-a justificat gestul prin nişte presupuse datorii.

Un cioban din judeţul Iaşi a fost atacat cu un cuțit. În urma tâlhăriei, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Răducăneni au propus arestarea preventivă a lui Ştefan Dîrzu, pentru tâlhărie calificată.

un briceag deschis si murdar asezat pe o baza din lemn

Atacatorul a apelat la întrebuințarea de amenințări, cu folosirea unui cuțit

„Pe 4 februarie 2022, în intervalul orar 15:30 – 17:30, în timp ce persoana vătămată C.C. se afla cu oile la pășunat, în extravilanul satului Gura Bohotin, comuna Gorban, din județul Iași, pe șesul denumit «La papuc», inculpatul, aflându-se în stare de ebrietate, sub pretextul unei presupuse datorii, i-a sustras persoanei vătămate C.C. dintr-o geantă un telefon mobil marca MobiWire, în valoare de aproximativ 150 de lei.

Inculpatul a apelat la întrebuințarea de amenințări, cu folosirea unui cuțit, în sensul că îl va înjunghia, îl va omorî și îl va lăsa să fie mâncat de câini pe bărbat, imobilizându-l cu brațele”, a afirmat Constantin Daniel Bosînceanu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Răducăneni.

mainile murdare ale unei persoane care tin un bat, o franghie si o masca de protectie

Un cioban a fost atacat în plină zi, în timp ce păștea oile

Ciobanul din judeţul Iaşi, atacat cu un cuțit

La scurt timp după producerea incidentului, autorităţile au fost alertate printr-un telefon la numărul unic pentru situaţii de urgenţă 112. La faţa locului s-au deplasat oamenii legii, care au demarat cercetările de îndată.

Astfel, poliţiştii ieşeni au ajuns la principalul suspect – Ştefan Dîrzu. Individul a fost ridicat şi dus la audieri. În urma acestor audieri, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Răducăneni au decis reţinerea individului pentru 24 de ore. Mai apoi, anchetatorii au propus arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.

Suspectul Ştefan Dîrzu a ajuns în arest

Magistraţii din cadrul Judecătoriei Răducăneni au admis propunerea formulată de anchetatori pe numele lui Ştefan Dîrzu.

„Instanţa dispune arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile. Se dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă”, au subliniat judecătorii din Răducăneni. De remarcat este faptul că decizia instanţei nu e definitivă.

De altfel, ieşeanul Ştefan Dîrzu a şi contestat această hotărâre. Bărbatul speră că instanţa superioară va înlocui măsura preventivă cu una mai blândă, precum arestul la domiciliu. În ediţiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar, cu un bătrân care a fost jefuit de un individ.

cladirea Parchetului si Judecatoriei Raducaneni pe timp de iarna

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Răducăneni a menționat că inculpatului i se va acorda dreptul la prezumția de nevinovăție

Tâlhărie, ziua-n amiaza mare: Ştefan Dîrzu speră să scape de gratii

Astfel, Ştefan Dîrzu speră ca judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi să îl scape de gratii.

,,Precizăm că măsurile procesuale dispuse în cauză nu sunt de natură să înfrângă prezumţia de nevinovăţie a persoanei  cercetate”, a încheiat Constantin Daniel Bosînceanu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Răducăneni.

Din păcate, astfel de cazuri cu violenţă par a fi tot mai des întâlnite în judeţul Iaşi. De altfel, în ultimii ani, zeci de ieşeni au fost cercetaţi, reţinuţi, arestaţi preventiv, audiaţi, trimişi în judecată şi chiar condamnaţi definitiv pentru infracţiuni similare, comise cu violenţă împotriva unor persoane.

Acum, rămâne de văzut dacă magistraţii îl vor lăsa în libertate pe Ştefan Dîrzu, după ce un cioban din Iaşi ar fi fost atacat de acesta cu un cuțit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *